LINKIT
LTU KAKKONEN

25.6.2014 Errea cupin ottelu Kupittaa 5 KHT

ÅCF – LTU 0-1 (0-1)

Juhannuksen jälkeen palattiin arkeen Kupittaalla. Sää suosi, sillä ottelun aikana ei satanut lainkaan. Pukukoppitilanne oli perinteisen turkulaista, mutta sille ei voi mitään. Katsojiakin kentän reunalla oli huolimatta samaan aikaan televisiosta tulevaa MM-kisaottelua. Ja ehkä myös Paavo Nurmen kisat vetivät yleisöä puoleensa.

Alla oli kolmen ottelun tappioputki ja tavoitteena nyt siis nousukiidon aloitus, sillä viime viikolla Paraisilla kaavimme kyllä kuvaannollisesti ilmaisten pohjamutia kunnolla. Otteluun valmistautuminen oli tällä kertaa suhteellisen helppoa, sillä vaihtureita oli tasan yksi paikalla ja toinen tulisi myöhemmin.
Avauskenttämme oli tällä kertaa seuraava: maalissa Olli Mäenpää; kenttäpelaajat: Riku Laine – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Antti Koivisto © - Mika Terävä – Tuukka Keskikallio – Sami Lehtilä – Matias Yli-Olli – Niko Hiltunen – Sami Hakala.

Errea cupin sääntöjen mukaan pelissä saa alemmalla sarjatasolla pelaava aluksi sarjaportaiden erotuksen verran rangaistuspotkuja. Näin ollen Åbo Club de Fútbol sai kahden pilkun verran hyvää eteen. Kaksi kertaa kotijoukkue koetti ja molemmilla kerroilla Olli torjui ja tilanne oli edelleen 0-0.
Etukäteistietojen mukaan pelissä ei olisi pitänyt olla mitään epäselvyyttä siitä, kumpi ottelun vie. Kuitenkin ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana meillä oli vain yksi hyvä tilanne ÅCF:n maalilla. Sen sijaan ÅCF pelasi tässä vaiheessa vielä pirteästi ja läpäisi välillä yllättävän helposti meidän puolustuksemme. Onneksi ne tilanteet, jotka johtivat laukaukseen tai tilanteeseen maalillamme olivat Ollille helppoja ja takaiskuilta vältyttiin. Parinkymmenen minuutin kohdalla jouduttiin ottamaan ensimmäinen vaihto, kun Matias törmäsi yhteen vastustajan maalivahdin kanssa ja joutui jättämään kentän yhtä puujalkaa rikkaampana. Vaihto Matias -> Aarno Koivisto(20 min).
Jakson loppupuolella saimme enemmän hässäköitä vastustajan maalille ja mm. Aarnolla oli hyvä paikka(40 min). Pari minuuttia ennen taukoa Santeri antoi sellaisen kolmenkymmenenviiden metrin syötön maalille ja Sami Lehtilä nuppasi upeasti meille johtoluvut 0-1, jotka olivat samalla taukolukemat. Tilastot ensimmäiseltä jaksolta: vaparit 7-5, paitsiot 1-3 ja kulmat 1-2.

Tauko kului Paulin kovaäänisen asennekasvatuksen merkeissä ja toinen jakso aloitettiinkin paremmalla sykkeellä. Tai hirveän paljoa emme saaneet vaarallisia tilanteita vastustajan maalille, mutta pallo pysyi ensi jaksoa paremmin nyt hallussamme ja välillä syöttöruletti pyöri ihan näyttävästi. Toisella jaksolla tehtiin yksi vaihto: Kopo -> Janne Ijäs(75 min).
Toisen jakson paras tilanne oli vitosen kohdalla, kun Hakkis ampui tarkan vaparin, joka muutti muurista suuntaa ja leijaili vasemman yläkulman ohitse kulmuriksi.
Vastustajan parhaat tilanteet osuivat ottelun loppuhetkille. Kymmenen minuuttia ennen loppua Olli torjui näyttävästi pahan vedon ja sitten tietysti aivan loppuhetkillä vastustaja kehitti kunnon ruuhkan maalillemme. Onneksi Olli ja puolustus olivat tarkkoina ja takaiskulta vältyttiin.
Loppuluvut olivat 0-1 ja me menimme jatkoon. Välieräottelussa vastustajamme on PIF.
Sanotaan tietysti, että tämä ei ollut meidän paras joukkueemme. Muutama avainpelaaja puuttui yms. Maalintekomme onnahteli taas. Ilman Ollin loistopelastuksia esimerkiksi alkupilkkujen aikana otteluhan olisi päättynyt kannaltamme aika ikävästi.
Toisen jakson tilastot noin suunnilleen: vaparit 7-5, paitsiot 1-4 ja kulmat 1-3.
Seuraavaksi testaamme lauantaina kevätkierroksen viimeisessä ottelussa Kaarinassa JIK:n tämänhetkisen kunnon.