LINKIT
LTU KAKKONEN

2.8.2014 ”Lämmin ilma ei näköjään sovi meille…!” käsittämätöntä…

LTU – FC Åland 1-2 (1-0)

Ja aurinkoa piisasi taas siihen malliin, että oli pakko pitää juomatauko molempien jaksojen puolivälissä, katsojia oli välillä ihan runsaastikin paikalla…

Otteluun lähdimme hienoisesta takaa-ajoasemasta, sillä meillä oli kyllä takana kolmen tappiottoman ottelun putki, niin vastustajalla oli seitsemän voiton putki takana.

Otteluun lähdimme seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Jarno Kurokallio, kenttäpelaajat: Mika Terävä – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Riku Laine – Olli Mäenpää © - Janne Aalto – Tuukka Keskikallio – Elias Thureson - Sami Hakala – Bruno Mbonu.

Ottelu oli luonteeltaan melko kaksijakoinen. Kotijoukkue pyöritti vastustajaa mennen tullen ensimmäisen jakson ja numerot olisivat voineet olla hyvinkin puoliajalla 4-0 tai jopa 5-0. No hyvä, että edes olivat 1-0, kiitos vastustajan. Toinen jakso menikin sitten meiltä lähes totaalisesti penkin alle. Onneksi mustin hetkemme ei ollut kuin reilun minuutin mittainen, mutta sitäkin merkittävä. Sinä aikana vastustaja rankaisi meitä kaksi kertaa.
Ottelun alku meni siis meidän pelikirjan mukaan. Kymmenen alkuminuutin verran pyöritettiin tosi tehokkaasti peliä, oli kulma ja muutama maukas tilanne. Tehohetki kulminoitui 11 minuutin kohdalla Eliaksen oivaan keskitykseen, joka muutti vastustajasta suuntaa ja johtolukemat täysin ansaitusti olivat 1-0. Koneistomme rakensi tukun mainioita tilanteita, joista olisi pitänyt tehdä useampi maali. välillä vastustajan maalivahti venyi huipputorjuntoihin ja välillä itse vaan ei onnistuttu sijoittamaan pelivälinettä verkkoon. jakson loppupuolella mm. Brunolla oli mainio kanuunalaukaus ja muutenkin saatiin aikaan hässäkkää vastustajan maalille, mutta ilman tulosta.
Vastustajalla oli ensijakson paras paikka 39 minuutin kohdalla, Japi selvitti sen varmasti maalissa.

Tauolle mentiin tilanteessa 1-0.
Toinen jakso ei ollut parasta LTU:ta. Vauhti loppui ja vastustaja alkoi saada aikaan vaarallisia tilanteita maalillemme.
Parinkymmenen minuutin kohdalla maalillamme oli melkoinen hässäkkä; pelaajia kaatui ja kaadettiin kuin nuijasodassa. Vastustaja loi anovia katseita tuomaristoon ja odotti pilkkua ja punaista korttia kotijoukkueen pelaajalle. Tässä kohtaa ehkä onnetar oli puolellamme, kuten se niin usein on Ahvenanmaalla ollut kotijoukkueen puolella, ja tuomari näytti vain keltaista korttia. Vain hetki tästä pelattiin eteenpäin ja oman virheemme seurauksena vastustaja pääsi tasoittamaan pelin.
Keskialoituksesta pallo suoraan vastustajan maalille, josta se tuli pikapostilähetyksenä takaisin maalillemme ja näppäräkinttuinen pelaaja tuikkasi luvuiksi 1-2. Onneksi juomatauko tuli tässä vaiheessa ja saatiin ajettua uusia ohjeita pelaajiston takaraivoon. Loppuhetkillä lisätehoja haettiin vaihdoilla: Sami Hakala -> Niko Hiltunen (72 min), Janne aalto -> Viktor Bilishenko(79 min) ja Elias Thureson -> Aarno Koivisto(86 min). Numerot eivät enää tästä kuitenkaan muuttuneet ja kotitappio oli lopputuloksena luvuin 1-2.
LTU:n tähtipelaajat olivat tällä kertaa: Tuukka Keskikallio 3 tähteä, Mika Terävä 2 tähteä ja Timo Asikainen 1 tähti.