HISTORIA
KUVIA
LINKIT
LTU KAKKONEN

17.5.2014 III divisioonan ottelu Sundin kentällä Ahvenanmaalla tai, kuten paikalliset sanovat ”kivellä”

FC Åland – LTU 0 -1 (0-1)

Kaunis sää suosi ja katsojia oli melkoisesti paikalla, varsinkin oma kannattajakuntamme huomioitiin.

Kauden ehdottomia kohokohtia ovat vieraspelit Ålandiassa. Tänä vuonna niitä on luvassa peräti kaksi kappaletta. Toinen on tietysti näin keväällä ja toinen sitten myöhemmin syksymmällä.
Matkajärjestelyt satamasta kentälle sujuivat mainiosti ja itse peliin valmistautumiseenkin jäi vielä sopivasti aikaa.

Avauskentällisemme tässä Ahvenanmaan pelissä oli seuraava: maalissa Yusuf Bello; kenttäpelaajat Riku Laine – Santeri Ratia – Kimmo Tapaninen © - Tapani Välimäki – Janne Aalto – Tuukka Keskikallio – Olli Mäenpää – Sami Lehtilä – Sami Hakala – Bruno Mbonu.

Pelasimme ruohokentällä ja kenttä oli paikoitellen hyvässä kunnossa, mutta toisaalta taas paikoitellen aikamoinen, jos ei nyt perunapelto, niin jonkinlainen keväinen lehmihaka. Ensimmäinen jakso oli melkoisen sekavaa peliä. Pieni kenttä oli osasyyllinen tähän. Jakson mainittavimmat tapahtumat osuivat meille: puolen tunnin kohdalla Olli ”Mälli” Mäenpää jatkoi Brunon syötön verkon perukoille ja lukemat olivat 0-1. Kymmenen minuuttia myöhemmin Bruno oli taas asialla, laukaus kolahti tosin vain tolppaan.
Tilastot ensijaksolta: vaparit 5 -8, paitsiot 0-2 ja kulmat 1-0.

Tauolla ei tehty kokoonpanoon muutoksia, vaan jatkettiin samalla kentällisellä vielä. Toinen jakso ehti vanhentua reilun vitosen verran, kun Tapani Välimäki loukkaantui. Tilanteeseen ei liittynyt mitään kontaktia vastustajan kanssa, vaan kenttä yksinkertaisesti teki pelaajalle tepposet ja jalka muljahti pahanlaisesti. Ambulanssia odotellessa menikin sitten reilu puoli tuntia.
Luonnollisesti ote siirtyi tässä vaiheessa hienoisesti vastustajalle, joka loppujakson aikana haki vimmatusti tasoitusta kuitenkaan siinä onnistumatta.
Toisella jaksolla suoritettiin seuraavat vaihdot:
Tapani -> Matias Yli-Olli(55 min), Sami Lehtilä -> Mika Terävä (62 min) ja Bruno -> Viktor Bilishenko (77 min.)
Tuukka otti ottelun viime hetkillä vielä toisen keltaisen kortin ja poistettiin siis kentältä. Monikielisen lääkärissäkäynnin jälkeen oli onneksi lohdullista kuultavaa, eli Tapanin jalassa ei ollut mitään repeämiä tai poikkinapsahduksia.
Lopputulos ottelusta oli meille hieno taisteluvoitto 0-1.