LTU KAKKONEN

3.6.2011 Björkboda

FC Boda – LTU 0-5 (0-3)

Halki, poikki ja pinoon

Talvella, kun Boda vieraili hyisellä Kaarinan kht:llä, olivat lukemat silloin 5-0 Litulle. Tuskin kukaan odotti tänään vastaavia lukemia, kun Boda uuden valmentajansa Markus Paijan johdolla marssi kentälle. Mutta samoihin lukemiin päädyttiin taas ja ihan ansaitusti.
Hyvännäköinen, mutta kova ja kuhmurainen kenttä tarkoitti sitä, että mitään taikatemppuja ei tänään tarvinnut yrittää. Bodalla oli oma ennalta sovittu pelitapansa, mutta kun Litu otti heti alusta asti täyden komennon keskikentällä, oli kotijoukkueella sormi suussa. Eikä itse kentällä ollut Paijakaan osannut tilanteeseen reagoida. Avausmaali tuli pelin 15. minuutilla. Nääki Nieminen pelattiin pystyyn, ja tilanne näytti olevan jo ohi, kun pallo oli päätyviivalla. Sieltä lähtenyt veto yllätti kuitenkin koko illan epävarmasti esiintyneen Grönroosin. Esityön maaliin teki ihmeparantumisen tehnyt Kake ”The Greatest Comeback Since Lazarus”Lempinen. Kahdeksan minuuttia myöhemmin keltapaidoille tuli yksi illan tusinasta kulmapotkusta. Terävän kierteinen pallo löysi taas sadanpäämies Pitkäsen pään ja siitä pallo pömpeliin. Tilanteessa bodapakit näyttivät lähinnä hobiteilta vieraiden rinnalla. Pelin kolmas maali oli sitten illan upein, by Siim Ots. Tämä yksilahkeinen kuulapää riisti pallon kuin tikkarin pikkupojilta ja tälläsi pallon vasurilla yläriman kautta maaliin. Loistopaikkoja lisämaaleihin oli jo avausjaksolla, mutta ratkaisut olivat kovin hätäisiä. Olihan Bodallakin yksi puolittainen veto/keskitys, jonka Raitala helposti nyrkkeili vapaille vesille.

Toisen puoliajan alussa Litu näytti siltä, että takkia oli vähän avattu ja ne munatkin oli jäänyt sinne koppiin. Boda vei kaksinkamppailuja ja piti palloa ekat 10 minuuttia. Tämä vastaanpyristely loppui kuitenkin lyhyeen, kun 55. minuutilla debyyttiään pelannut Tammenlaakso nosti pallon ulkoterällä takakulmaan mitäänsanomattomasta tilanteesta. Terolla oli pari parempaakin maalipaikkaa, mutta vaikeamman kautta tänään näköjään. Terävä-Pitkänen kombinaatio toimi vielä kerran, kun 71 minuutti oli pelattu. Hakkiksen kulma löysi takatolpalta täysin yksin unohtuneen Peten, joka puski taas maalin. Ottelun lopussa Pitkäselle vielä harmittavasti näytettiin keltaista korttia, joka tietää pelikieltoa korttitilin täytyttyä.