9.9.2011
Kaarina keskuskenttä
Yleisöä: muutama tyttöystävä ja pari äitiä

LTU – FC Boda 3-1 (0-0)

Litulla oli pelissä tänään muutakin kuin pelkät pisteet. Nimittäin uskottavuuden ja peli-ilon palauttaminen joukkueen sisälle. Maanantain 9-0 nöyryytys, joka sai reportterinkin sanattomaksi, oli huono esimerkki siitä mitä tapahtuu jos joukkue pelaa vain yksilöinä, eikä ryhmänä. Se näytti ihan shakkipeliltä, jossa vain yksi kerrallaan saa liikkua.
Tähän lähdettiin hakemaan muutosta, ja siinä myös melko hyvin onnistuttiin. Ensimmäinen tavoite oli pitää oma pää puhtaana. Niinpä ensimmäisen puoliajan 0 – 0-tilannetta voidaan pitää kotijoukkueen kannalta taisteluvoittona. Pelaajia puuttui kokoonpanosta pilvin pimein, mutta paikalle vaivautuneet ottivat homman tosissaan. Keltapaidoilla oli muutamia puolittaisia läpiajoja, mutta Turkista harjoitusleiriltä palannut Mälli ei osunut tänään. Myös Tammenterolla oli loistopaikka laittaa takatolpalta tyhjiin, mutta askelmerkki oli norttiaskin verran väärässä paikassa. Boda oli kovin vaisu, ja kentän laidalla pohdittiinkin, miten joukkue on syksyllä saanut noinkin paljon pisteitä.

Pelin tempo oli tänään rauhallinen. Ehkä tämä sitten palveli Litua, jonka oli parempi näin koota aiemmin rikki revittyjä rivejään. Eka vartti mentiin taas avausjakson malliin. Sitten 54. minuutilla maalihanat aukesivat, kun normaalisti ilmatilaa dominoiva Bilishenko pääsi laukomaan jalallaan keskeltä täysin vapaasti. Vetohan oli ihan pas*a, mutta Antikainen imaisi sen silti. Seitsemän minuuttia myöhemmin tilanne oli 2-0. Tammenlaakson keskityksestä pallon puski maaliin Jallu Jalonen, vaikka pöytäkirjaan tämäkin merkittiin Vikille.
Vikishenko teki kuitenkin sen toisen maalinsa 75. minuutilla. Paijan puolustusryhmä oli taas ihan hajallaan, kun Litu käveli oikealta sisään alueelle. Pallo otti kimmokkeen maalivahdista ja Viki siirsi Selectin tyhjään pömpeliin. Hetkeä myöhemmin Ivarsin keskitys livahti etutolpalta suoraan sisään ja näin ottelu päättyi 3-1.
Tästä on vähän mukavampi jatkaa kohti loppukautta. Eli eteenpäin, sanoi Mauno lumihangessa.