Keskuri
Yleisö: 45

Vihdoin LTU pelasi joukkueena ja tulos näkyi heti!

LTU – FC Boda 2-0 (1-0)

Tilanne ennen ottelua vaikutti todella huolestuttavalta. Tällä kertaa peruspermanentista puuttui liuta ns. avauksen miehiä ja Jyrkkälä on ottanut pari voittoa, joten neloseen lähtijän suhteen on vielä jännitettävää.
Kauniissa syyssäässä paikalle rohkeni reilut 40 henkilöä katsomoon. Näytti pitkään siltä, että minä olisin mahdollisesti ainoa henkilö vaihtopelaajiksi, mutta onneksi saatiin kaavittua kokoon 12 pelaajaa, joten peliin voitiin lähteä jos ei nyt turvallisin mielin, niin ainakin taistelemaan viimeiseen mieheen, jos tällainen länkkäreihin sopiva ilmaus sallitaan.

Avauskokoonpanomme oli tällä kertaa seuraava: maalissa Yusuf Bello, kenttäpelaajat (4-1-4-1): Riku Laine – Kimmo Tapaninen – Joni Hyytiä – Ari Laurila – Alexander Törnroth – Viktor Bilishenko – Aklaesso Tontasse – Kai Lempinen(C) – Lauri Raitala – Olli Mäenpää.

Vastustajalla oli hivenen parempi aloitus otteluun ja viiden minuutin kohdalla he kehittelivät tilanteen maalilleme, mutta no hätä. Yusuf hoiti homman. Kotijoukkuekin pääsi pian mukaan pelirytmiin ja nyt nähtiin kerrankin tällä kaudella tai ainakin edellisestä kerrasta on hyvin paljon aikaa se, että koko kenttämiehitys tuntui pelaavan kuin yhteen hiileen puhaltavan joukkueen pitääkin.
Vartin verran oli pelattu ja LTU kehittteli pari hyvää tilannetta ja hetkeä myöhemmin Kakella oli hyvä veto. Bodakin kehitteli tähän väliin yhden avopaikan, mutta siitä ei ollut suurempaa haittaa meille.
Puolen tunnin kohdalla Aklalla oli avopaikka ja hetkeä myöhemmin Laurillakin oli tuhannen euron paikka. 33 minuutin kohdalla Viki antoi kulmurin mainiosti maalille ja Mälli jatkoi sen upesti maalin perukoille. Ja hei me johdettiin 1-0. Ihan puoliajan lopuilla Kakella oli kaksikin paikkaa lisätä johtoamme, mutta maalipuut pelastivat Bodan maalin.
Jälkeenpäin ajatellen noilla meidän tilanteilla olisi pitänyt saada useampikin maali aikaan, mutta hyvä näinkin.
Tilastoja ekalta jaksolta: paitsiot 1-1, kulmat 4-4 ja vaparit 5-7.

Taukotilanne siis 1-0 ja vaihtoja ei tässä vaiheessa tehty.
Toisella jaksolla vastustaja yritti laittaa isompaa vaihdetta päälle ja osittain se onnistuikin tässä.Meidän taistelutahtomme vaan oli nyt jotenkin luokkaa parempi ja. Viiden minuutin kohdalla Mälli sai pallontavoitttelutilanteessa tällin päähänsä ja odottelimme jo vaparia, mutta peli sai jatkua ja Kake kaadettiin puoli minuuttia myöhemmin rankkarialueella ja tuomari osoitti yhtätoista metriä. AT taituroi pallon maalin ja johtomme oli
2-0.
Ottelun ainoa vaihtomme tehtiin 65 minuutin kohdalla: Lauri → Janne Harju.
Parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa Mällillä oli oiva paikka läpiajon seurauksena, tällä kertaa vaan ei ollut onnea mukana.
Koko toisen jakson vastustajalla oli kyllä tavoitteena saada myllytystä maalillemme, mutta kulmurit menivät yleensä Yusufille, joten turhautuminen purkautui loppuhetkillä turhana suunsoittona. Kun vaihtureita ei ollut enempää käytössä, niin pelimme oli loppuhetket uhrautuvaa puolustuspeliä ja välillä koetettiin saada pistohyökkäyksillä painettä vastustajan maalille.
Loppulukemat olivat 2-0. Todella hieno taistelu meiltä ja ansaittu voitto siis. Jonkinlainen tilasto toiselta jaksolta: paitsiot 0-1, kulmat 0-5 ja vaparit 9-5(tai sinnepäin).
LTU:n tähdistö oli tällä kertaa seuraava: Kimmo Tapaninen 3, Olli Mäenpää 2 ja Kai Lempinen 1.
Ensi viikonloppuna on vuorossa hyvin mielenkiintoinen vierailu ”saarelle”, josta pistekin olisi iso yllätys, mutta nyt on pelissä ”tappamisen meininki”, jos tällaista termiä saa käytää.