LINKIT
LTU KAKKONEN

17.7.2014 syyskierroksen avauspeli Björkbodassa

FC Boda - LTU 2 - 3 (0-1)

Aurinkoinen sää, lämmintä liki 30 astetta, miltei täysi katsomo, siinä puitteet illan ottelulle, joka tarjosi varmasti katsojille värikästä viihdettä.

Viikon verran on kesätauon jälkeen ehditty harjoitella ja hioa kuvioita kuntoon. Jokaisella on tietysti hyvässä muistissa MM-kisojen anti, joten varmaan joka puolella on opeteltu uusia kikkoja, yhtenä suosikkina yksi saksalaisten vapaapotkukuvio, jossa tuntui konttaus olevan tärkeässä asemassa.

Otteluun lähdimme seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Uche Onuorah; kenttäpelaajat: Riku Laine – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Antti Koivisto © - Sami Hakala – Mika Terävä – Janne Aalto – Elias Thureson – Olli Mäenpää – Niko Hiltunen.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja tilanteet vaihtelivat värikkäinä kentän molemmissa päissä. LTU pyrki luomaan tilanteita, mutta ne eivät johtaneet toivottuun tulokseen. Kotijoukkue taas vieraili aika ajoin vaarallisesti maalillamme ja vain maalivahtimme hyvät torjunnat pitivät lukemat kiikarina, eli 0-0. Ensimmmäinen hyvä tilanteemme oli jo kolmen minuutin kohdalla ja miltei välittömästi tilanteen rauettua kotijoukkue vieraili vaarallisesti maalillamme. Uche torjui näyttävästi tämän kuten muutamaa minuuttia myöhemmin olleen tilanteenkin. Vartin kohdalla meillä oli hyvä tupla-kulma ja heti perään Bodalla paha tilanne maalillamme. Tilanteet vaihtelivat tässä vaiheessa värikkäästi päästä toiseen, tosin varsinaisen ensimmäisen kunnon laukauksen saimme aikaan vasta puolen tunnin pelin jälkeen. Jakson loppupuolella ote liukui meille ja saimme pidetttyä palloa enemmän vastustajan kenttäpuoliskolla. Viisi minuuttia ennen taukovihellystä meillä oli kulmapotku, jonka jälkitilanteesta Olli ”Mälli” Mäenpää pääsi kääntämään hyvän keskityksen maalille, jossa Niko ”Pena” Hiltunen oli valmiina ja nuppasi luvuiksi 0-1. Bodalla oli kyllä heti perään uusi tilanne maalillamme ja meillä puolestaan sen jälkeen Eliaksen läpisyösksy. Molemmat kuivuivat kokoon, joten tauolle lähdettiin kuitenkin meidän johtonumeroissa 0-1.
Jos ajatelee pallon hallintaa, niin jakson tilanne oli hiuksen hienosti meidän hallussa, sillä tilastot ensi jaksolta olivat: vaparit 7-7, paitsiot 4-4 ja kulmat 2-5.

Tauolla ei tehty vaihtoja, vaan painotettiin sitä ,että pelataan nyt omaa peliä, pidetään pakka kasassa ja ennen kaikkea laukauksia pitää saada lisää ja turha suunsoitto pois.
Toinen jakso alkoi vauhdilla, sillä jo kolmen minuutin kohdalla meillä oli hyvä kulmuri. Tilanne ei kuitenkaan johtanut maaliin ja omista virheistämme johtuen vastustaja pääsi tämän jälkeen hyökkäämään äkisti suoraan läpi Mannerheim -linjana pidetyn puolustuksemme ja yllättikin meidät ns. ”housut kintuissa”, sillä Uche ainoana puolustavana pelaajana joutui tulemaan vastaan liki puolikenttään ja käsivirheen seurauksena lensi sittten ulos kotiyleisön raivokkaiden aploodien saattamana. Mälli siirtyi tässä vaiheessa maaliin. Jakson ensimmäinen vaihtomme tapahtui(58 min) ja Nikon tilalle kentälle meni Bruno Mbonu. Mälli aloitti maalivahtiurakkansa näyttävästi ja esitti pari hyvää torjuntaa, jotka viimeistään veivät vastustajalta aatokset helposta maali-iloittelusta. Ottelun värikkään luonteen mukaisesti nähtiin taas keskikentällä törkeä taklaus, kun vastustaja monotti Janne Aaltoa kunnolla, keltaisen kortin arvoisesti tosin vain. Jakson puolivälissä (69 min) Sami Hakalan hyvä syöttö vapautti yllättävästi Eliaksen maalintekoon, Elias kiitti ja kumarsi ja luvut hieman yllättävästi kait jo 0-2. Uchen ulosajon jälkeen selkeämpi suunnitelmallisuus kaikkosi pelistämme ja tärkeintä oli pitää tilanne mahdollisimman tasaisena ja välttää turhia riskejä. Taika kesti aina 72 minuutille asti , jolloin puolustuksemme pelattiin ulos ja kotijoukkue aloitti loppukirin: 1-2. FC Bodalla oli kyllä miesylivoima, mutta usein tuntui kuin pallo olisi polttanut heidän jaloissaan ja tilanteet pelattiin roiskimalla, eli pallo heti liikkeelle tarkemmin katsomatta mikä olisi järkevin syöttösuunta. Kentälle kaivattiin taas uusia, tuoreita voimia, joten tehtiin tasatahtiin vastustajan kanssa pari vaihdosta: Elias -> Janne Ijäs(79 min) ja Sami-> Viktor Bilishenko (84 min). Lisää virtaa saatiinkin hieman yskien käyvään koneistoomme ja Viki ja Bruno järjestelivät Bodan maalille hyvän tilanteen, jossa laukaus ruuhkan takaa lopulta meni vain hiuksenhienosti ohi vastustajan oikean alakulman.Pari minuuttia myöhemmin Bruno runnoi sitten läpi vastustajan puolustuksen keskiviivalla ja päätti suorituksensa kuljetuksen päätteeksi upeaan laukaukseen ja luvut muuttuivat jo 1-3(87 min). Loppuhetkillä tehtiin vielä pari vaihtoa: Kopo -> Ismo Uusi-Uola(89 min.) ja Janne Aalto -> Sami Lehtilä (93 min).
Ihan ottelun viime hetkillä kotijoukkue sai vielä lohdutuksekseen kavennusmaalin ja loppuluvut taululle 2-3. Tavallaan täysin turha maali enää tässä vaiheessa, mutta virheitä sattuu.
Palkintoraati arvio LTUn parhaaksi pelaajaksi tällä kertaa Janne Aallon.
Sarja jatkuu reilun viikon kuluttua, jolloin saamme kotikentälle vastaamme VG-62:n.