LTU KAKKONEN

6.4.2014 Härmä – LTU 2 – 1 (2-0)
Pullerin tekonurmi, Hämeenlinna

Keväisen raikas ilma, lämmintä +5, eikä satanut. Katsojia reilut parikymmentä.

Matkaottelut sunnuntaisin ovat aina arvoitus. Varsinkin, kun otteluun pitää lähteä jo kukonlaulun aikaan. Akselin Tuvan edustalta löytyi kuitenkin aamulla sen verran pelaajia, että matkaan päästiin. Bello oli aamulla aiheuttanut valmentajalle sydämentykytystä ilmoittamalla klo 6.48, että ei tule mukaan. Onneksi Japi oli helppo suostutella mukaan maalivahdiksi.
Perillä tuli jotenkin mieleen laulun sanat ”Härmän jätkät ovat lomaristeilyllä”… sillä pelikenttä toi äkkiä mieleen lentokentän, sen verran aakeelta laakeelta se vaikutti. Ja varsinkin toisessa kenttäpäädyssä oleva pallottelualue teki vaikutuksen.
Otteluun lähdettiin seuraavalla kentällisellä: maalissa Jarno Kurokallio; kenttäpelaajat: Antti Koivisto – Timo Asikainen – Santeri Ratia – Ismo Uusi-Uola – Olli Mäenpää – Aleksi Sinkkonen – Janne Aalto – Elias Thureson - Tontasse Aklaesso – Bruno Mbonu.
Vaikka vastustaja olikin entinen kakkosdivarin porukka, niin otteluun lähdimme täysillä itseemme uskoen. Värikkäästi peli alkoikin, sillä parin minuutin pelin jälkeen Bruno pääsi läpi ja pamautti tolppaan. Vastahyökkäykseen ei ihan saatu joukkoja heti valmiiksi ja niinpä minuutin kuluttua vastustajan hyökkäys onnistui jekuttamaan meidän puolustuksen ja kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon.
Tappionumeroista huolimatta jatkoimme hyökkäyksiä ja omat tilanteensa oli niin Brunolla, Mällillä kuin Aklallakin. Sitten tuli taas kylmää vettä niskaan, kun 35 minuutin kohdalla vastustaja sai molarin pitkästä avauksesta läpijuoksun, joka päättyi siistiin nostoon yli vastaan tulleen Japin ja luvut muuttuivat tilanteisiin nähden ansaitsemattomiksi 2-0.
Nämä olivat myös taukoluvut. Tilastot ensimmäiseltä puoliskolta:vaparit 6-4, kulmat 1-3.

Tauolla tehtiin pari vaihtoa. Ismo -> Sami Lehtilä ja Elias -> Niko Hiltunen. Toinen puoliaika alkoikin vauhdilla ja taas oli vastustajan maalilla hyvä tilanne. Jos ensimmäinen jakso oli suhteellisen tasainen ja värikäs koitos, niin toisella jaksolla vastustajalla oli vaikeuksia välillä päästä keskiviivan ylitse. Vaihtoja tehtiin vielä pari: Kopo -> Janne Ijäs (58 min) ja Mälli -> Elias (74 min.) Meillä oli toki toisellakin jaksolla hyviä tilanteita, mutta ei yhtä paljon kuin ensimmäisellä jaksolla.
Kymmenen minuuttia ennen ottelun päättymistä odotuksemme palkittiin kun Bruno teki huikean maalin Aklan hienosta syötöstä. Loppuluvut olivat nämä: 2-1. Tilastot toiselta jaksolta:vaparit 10-5, kulmat 1-2 ja paitsiot 0-2.