LINKIT
LTU KAKKONEN

28.6.2014 kevätkierroksen viimeinen peli Kaarinan Keskuskentällä

LTU – JIK 3 – 0 (2-0)

Pitkästä aikaa oli oikein lämmin sää ja sateesta ei tietoakaan. Katsomossa oli katsojia 43, joille kotijoukkue järjesti iloisen yllätyksen.

Keskiviikkona saatiin hilattua joukkue taas voittojen tielle ja nyt oli tarkoitus myös pysyä sillä. Kevätkauden viimeiseen otteluun saimme kotoiselle Kaarinan keskuskentälle vieraita verorajan tuolta puolen, eli Ahvenanmaalta Jomala IK:n nuoren joukkuen.

Edellinen peli pelattiin melko niukalla porukalla, joten tähän oli pyydetty apuja myös kakkosjoukkueesta, vaikka se samalla tarkoitti sitä, että kakkosella olisi huomenna vielä ankeampi tehtävä edessään.
Avauskenttämme tänään oli seuraava: maalissa: Uche Onuorah; kenttäpelaajat: Mika Terävä – Santeri Ratia – Riku Laine – Antti Koivisto © - Sami Lehtilä – Tuukka Keskikallio – Janne Aalto – Janne Ijäs – Niko Hiltunen – Bruno Mbonu.
Kupletin juoni oli sellainen ensimmäisellä jaksolla, että ensimmäisten kymmenen minuutin aikana LTU pyöritti mielin määrin vastustajaa ja luvut olisivat voineet olla jo tässä vaiheessa 3-0. Sitten kotijoukkue veti hiukan henkeä, kuviot olivat sekaisin tms., joka tapauksessa JIK:lla oli pari tilannetta. Tämän jälkeen LTU taas vei peliä käytännössä koko loppujakson ajan.
Maalitili avattiin, kun pelikello näytti aikaa kuluneeksi 5.04. Bruno teki Janne Aallon syötöstä luvuiksi 1-0. Kotijoukkueella oli heti tämän jälkeen pari hyvää tilannetta, mutta ne kilpistyivät vastustajan puolustukseen. JIK:n parhaat tilanteet olivat laukaus yli maalin(12 min) ja vapari (17 min). Pelikellon mukaan ottelu oli vanhentunut 21 minuuttia, kun Janne Aalto oli taas asialla ja tarjoili kulmurista Santerille namupaikan ja luvut olivat 2-0. Muutama minuutti ennen puoliaikaa Jannella oli taas hyvä paikka: laukaus liki 25 metristä osui yläripaan. Käytössä ei ollut MM-kisojen videotekniikkaa, mutta vastaavanlainen laukaus MM-finaalissa 1966 tuomittiin maaliksi.
Tauolle mentiin kuitenkin luvuissa 2-0.
Tilastoja ensimmäiseltä jaksolta: vaparit 8-4, paitsiot 1-3 ja kulmat 2-0.

Puoliajalla ei tehty vaihdoksia. Ottelun toisen jakson kuva oli melko lailla ensimmäisen kaltainen. LTU hallitsi peliä, välillä heikollakin pelillä ja tuurilla.Vastustajalla oli yksi hyvä veto kohti LTU:n maalia ihan toisen jakson alussa(48 min), muuten oli hiljaisempaa.
Maalihanat aukenivat taas ihan erän alussa. Bruno kuljetti palloa oikealta kohti maalia ja pienen kikkailun jälkeen Sami Lehtilä (46 min) otti tilanteen hallintaansa ja tuikkasi kuin varkain luvuiksi lopulliset 3-0 lukemat.
Vaihtoruletti pyöri kiitettävästi toisella jaksolla:
Janne Ijäs → Aarno Koivisto(61 min)
Bruno → Tommi Avola (68 min)
Antti Koivisto → Janne Harju (85 min)
Niko → Vesa-Pekka Leimala (89 min).
Pari ensimmäistä vaihtoa tehtiin lievien (toivottavasti) loukkaantumisien takia. Paria viimeistä tehtiin melko kauan, kun ei tullut sopivia pelikatkoja.
Loppuluvut siis kotijoukkueelle puhdas 3-0 voitto. Syyskierroksen alkuun on aikaa muutama viikko, joten haavat ehditään nuolemaan sitä ennen ja valmistautumaan syksyn koitoksiin.
Tähtiraati (Tapio Vauranto, Jari Andersson etc) antoi kotijoukkueelle tähtiä seuraavasti: Bruno 3 tähteä, Janne Aalto 2 ja Santeri 1.