Yleisö: 134

Paikalliskamppailu hävittiin lopulta tiukasti!

KaaPo – LTU 3-1 (2-0)

Kaunis ilma suosi tätä harmittavasti juuri lauantaiksi siirrettyä peliä. Katsomossa oli KaaPo-tapahtumapäivän johdosta parhaillmillaan yli 130 katsojaa ja oluellakin näytti olevan menekkiä.
Ottelu pelattiin taas vaihteeksi vieraspaidoilla ja normaali rättishow käytiin ennen ottelua lävitse. Kyseessä oli KaaPon kotiottelu ja alitajunnassa oli tunne, että helpolla ei voitto tänään lähde.

Otteluun lähdettiin seuravalla kokoonpanolla: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat systeemillä 4-3-3(?): Mika Terävä – Kimmo Mäkeläinen © - Riku Laine – Joni Hyytiä – Kimmo Tapaninen –--Kai Lempinen –-- Tero Tammenlaakso Tontasse Aklaesso-- OlliMäenpää – Niko Hiltunen.
Vaudikasta peliä nähtiin alusta alkaen. Pallo seikkaili kentän molemmissa päissä, tosin aluksi enemmälti meidän päässä. Vajaan kympin pelin jälkeen maalillamme oli taas pienenpuoleinen hässäkkä, jossa Lauri torjui ensiksi upeasti tilanteen, jonka jälkeen pallo kimmahti rankarialueen rajalle, josta vastustaja pääsi tälläämään suoraan vastapallosta yäkulmaan 1-0. Tämän jälkeen pelissä paremmin juoni KaaPo, jonka laukaukset pelasti milloin Lauri, milloin Tapsa maaliviivalta.Ennen puolen tunnin täyttymistä pallo kilahti taas ylärimaamme, onneksi. Viimeisen vartin aikana ensi jaksolla saimme rivimme paremmin kuntoon ja rakensimme muutaman hyvän tilanteen vastustajan maalille: Hakki ampui vapaapotkun komeasti ja Mällillä oli hyväveto samaan putkeen. Jakson ainut kulmamme oli lähellä onnistua, sillä pallo kävi sen jälkeen jo tolpassa, mutta vain kävi, ei kimmonnut verkon uumeniin. Tämän jälkeen Mällillä oli vielä hyvä veto, tuloksetta. Sitten ikäänkuin kesken painostustamme vastustaja käänsi hyökkäyksemme nopeaksi vastahyökkäykseksi, jota vastaanottamassa oli yhden hengen Mannerheim-linja Laurin muodossa ja sen yli mentiin nyt heittämällä ja luvut 2-0. Nämä jäivät myös taukoluvuiksi.
Tilastojen valossa ensi jakso oli tasainen: vaparit 8-8 ja kulmat 2 – 1. Vapariemme määrään taisi vaikuttaa se, että KaaPo ehti huomattavasti useammin paitsioon kuin me.

Tauolla tehtiin yksi vaihto: Kimmo Tapaninen → Ari Laurila. Valmentajan pitämän tiukan puhuttelun jälkeen lähdettiin kentälle taistelemaan nyt ainakin vielä kunniasta. Ensi minuutit menivät taas KaaPon hallitessa ja tolppamme kolisi jälleen. Pelin vanhetessa saimme taas koneiston paremmin käyntiin ja puolivälissä jaksoa saimme kehiteltyä jo tilanteen poikasenkin. Varttia ennen täyttä aikaa tehtiin viimeinen vaihto: Niko Hiltunen → Viktor Bilishenko. Vaihto toikin lisää liikkuvuutta toimintaamme ja kehittelimme taas tilanteita. Vajaa kymmmenen minuuttia ennen loppua vastustajalla oli taas kuitenkin asiaa maalillemme ja siellä ei aivan oltu hereillä ja sekava hyökkäys päätyi taas maaliin: 3-0. Kavennusta haettiin kuitenkin entisellä innolla tämän jälkeen ja Rikulla oli hyvä nuppaus kohti maalia, mutta ei ihan onni riittänyt tällä kertaa. Ihan loppuhetkillä KaaPolla oli vielä avopaikka, josta kuitenkin selvittiin. Lisäaikaa oli kait pelattu jo pari minuttia, kun meillä oli vapaapotku, jonka antoi Joni oikealta puolen keskityksenä maalille, jossa Mälli jatkoi sen suoraan Terolle, joka runnoi pallon verkkoon ja loppuluvut siis 3-1.
Tilastoja toiselta jaksolta: kulmat 5-1 ja vaparit 4-2.
Pelimme oli taas parantunut, mutta tällä kertaa se ei oikein sykähdyttänyt, sillä paikallispelissä tappio on aina karvas. Ari Laurilan ja Kai Lempisen saamat varoitukset tietävät huilia seuraavassa pelissä, joten tiukemmalla kokoonpanolla mennään taas eteenpäin.