LTU KAKKONEN

17.4.2014 KaaPo – LTU 1 – 1 (0-1)
Kolmosen avauspeli Kaarinan KHT:llä

Hyvissä olosuhteissa pelattua ottelua oli seuraamassa 124 katsojaa!

Kiirastorstai-iltana Kaarinan KHT:llä aloitettiin tämä sarjakausi. Meillä oli onnistuneen harjoituskauden jälkeen takana kaikkiaan 12 ottelua, joiden saldo on mukavaa luettavaa: 8 voittoa, 1 tasapeli, 3 tappiota ja maaliero 37-18.
Vastustajana tämän illan Derbyssä oli kuitenkin paikallinen kilpailijamme KaaPo, jota vastaan viimeisen kolmen vuoden aikana sarjaottelut eivät ole menneet ihan putkeen: kuudesta pelistä 1 voitto ja 1 tasapeli sekä 4 tappiota ja maaliero masentava 10-25. No, nämä ovat vain tilastoja, joilla ei pelissä ole suurempaa merkitystä.
Lähdimme otteluun seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Yusuf Bello; kenttäpelaajat Riku Laine – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Matias Yli-Olli – Olli Mäenpää – Tontasse Aklaesso – Aleksi Sinkkonen – Elias Thureson – Tuukka Keskikallio – Bruno Mbonu.
Pelissä oli kunnon paikalliskamppailun tuntu heti alusta lähtien. Molemmat pelasivat tarkasti ja pyrkivät pitämään ”pakkansa” kasassa mahdollisimman hyvin. Ensimmäinen hyvä tilanne oli LTU:lla (8 min) kulman muodossa. Hetkeä myöhemmin KaaPolla oli puolestaan ihan avopaikka, jonka Bello pelasti loistavasti. Tämän jälkeen tilanteet vaihtelivat kentän päädystä päätyyn. KaaPolla oli ”palautus” mokkelle ja siitä meille vapari hyvästä kohtaa, huti. Tätä seurasi KaaPon kulma Kotipizzan cornerista sekä hyvä vapari sivuverkkoon. Tästä hetken pyörityksestä selvittiin hyvin ja seuraavasta hyökkäyksestä Brunon loistopassi tavoitti Eliaksen, joka teki luvuiksi 0-1. (Näytettiin, mistä kana kusee niin sanoakseni). KaaPolla oli ensi jaksolla vielä pari kohtalaista paikkaa LTU:n maalin jälkeen. Kulmuri ja hetkeä myöhemmin vapari hyvästä kohtaa. Vaparia edelsi kyllä sellainen balettiakrobatia, että Kansallisteatterin tanhuryhmä olisi ikikiitollinen moisesta lahjakkuudesta. LTU:lla oli jakson loppupuolella muutama hyvä tilanne, jotka kuitenkin kuivuivat kokoon. Kotijoukkueen pelistä huokui hieman epäuskomainen tunne, eihän tässä nyt näin pitäisi käydä.
Mehu ja makkaratauolle mentiin luvuissa 0-1.

Tilastoja ensimmäiseltä puoliajalta:vaparit 10-7, paitsiot 1-2 ja kulmat 4-2.
Tauolla emme suorittaneet vaihtoja. Toinen jakso alkoi vauhdilla. Parin minuutin kohdalla Elias pääsi läpi ja ampui reilusti ohi. Reilun 10 minuuttia LTU pysyi vielä vauhdissa mukana, mutta sitten KaaPo otti pelin hallintaansa ja painosti, mutta meidän onneksemme Bello venyi muutamaan loistopelastukseen. Toisella jaksolla tehtiin muutama vaihto, joten kentälle pääsivät myös Tapani Välimäki(68 min), Sami Lehtilä (70 min), Viktor Bilishenko (83 min) ja Niko Hiltunen (90 min).
Parikymmentä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua tapahtui sitten se, mitä oli jo ounasteltukin: hetken herpaantuminen puolustustyöskentelyssä näkyi heti taululla ja luvut siis 1-1. Nämä olivat myös ottelun loppulukemat, vaikka ihan lisäajan viime minuutille(94 min) asti kotijoukkue painoi hillittömästi päälle.
Tasapeli oli varmasti tilanteisiin nähden kohdallaan. Itselle jäi pelistä mieleen Bellon muutama loistotorjunta sekä Timo Asikaisen jäätävän kylmäverinen peli, jolla hän siivosi alakerran ja rauhoitti peliämme.
Tilastot toiselta jaksolta:vaparit 7-10, paitsiot 2-1 ja kulmat 5-0.
Kausi on siis korkattu käyntiin ja ensi perjantaina samalla stadionilla vastaamme tulee JyTy.