Keskuri
Yleisöä: 65

Tasoihin tultiin lopulta jännittävien vaiheiden kautta!

LTU – KaaPo 3 – 3 (2 – 1)

Kauden avauspeli nurmikentällä oli lauantaina 19.5. Vastustajana oli kova paikalliskilpailija KaaPo. Sää oli suhteellisen keväinen ja katsojiakin 65 paikalla.

Kotijoukkue aloitti ottelun seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Bello Yusuf Umar; kenttäpelaajat: Antti Koivisto © - Riku Jalonen – Kimmo Tapaninen – Kimmo Mäkeläinen – Tero Tammenlaakso – Mika Terävä – Kai Lempinen – Joni Hyytiä – Olli Mäenpää – Niko Hiltunen. Vaihtopenkillä ei ollut pahemmin ruuhkaa pelin alkaessa, eli mahduttiin hyvin kaikki istumaan.

Ottelu alkoi varovaisena tunnusteluna puolin ja toisin ja KaaPo sai alussa paremmin juonesta kiinni ja ensimmäisen vartin aikana rakennettua kolme melko vaarallista tilannetta. Umar oli kuitenkin maalissa mies paikallaan ja suoritti ihmepelastuksen toisensa jälkeen. Kotijoukkuekin oli pelissä sen verran mukana, että kehitti tilanteita vastustajan maalille, mutta viimeistely oli välillä nallipyssykerhon toimintaa. Osaltaan saattoi hyvinkin johtua siitä, että tämä oli tosiaan kauden ensimmäinen peli ruoholla ja harjoittelukin on ollut hieman aneemista viime aikoina.
Kotijoukkue alkoi kuitenkin tosissaan pommittaa KaaPon maalia ja reilun 23 minuutin pelin jälkeen tuomari antoi meille käsivirheestä aiheellisesti rangaistuspotkun, josta viimeisteli vuorenvarmasti Mika Terävä luvuiksi 1-0.
Tässä vaiheessa täytyy sanoa, että kristillisen kotikasvatuksen saaneena on välillä vaikea ymmärtää sitä sanatulvaa ja erilaisten epäkelpojen ilmausten määrää, joilla taas kerran vastustajan valmennusjohto kiitteli tuomaria.
Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi näennäisesti kotijoukkueelle, mutta kylmää vettä tuli niskaan kymmenen minuuttia myöhemmin, kun KaaPon vapaapotkun jälkitilanteesta pallo tuli vastustajalle maalimme takanurkalla ja hänen ei tarvinnut pahemmin yrittää esittää ihmeitä, vaan nupata rauhassa tasoitus 1-1.
Onneksi muutama minuutti myöhemmin Niko Hiltusen syöttö tavoitti Kai Lempisen, joka laukoi taukoluvuiksi 2-1 ja kaikki näytti taas niin paljon paremmalta. Jobin postia tuli kuitenkin miltei heti, kun Tero Tammenlaakso jouduttiin ottamaan vaihtoon takareisivamman takia. Tilalle kirmasi Viktor Bilishenko (43 min).

Tauolla ei tehty muita muutoksia pelaavaan kokoonpanoon. Jonkinlainen hyvänolontunne oli vallannut mielen ja toiselle jaksolle taidettiin lähteä samalla asenteella kuin Suomen jääkiekkoleijonat toisinaan…
Pelin hallinnan otti nimittäin KaaPo ja vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen koettiin todella harmillinen minuutti ja 25 sekuntia, joiden aikana KaaPo rokotti kotijoukkuetta kahdesti ja luvut olivat 2-3.
Tässä vaiheessa kaikki oli hyvin pienestä kiinni ja LTU:n maali olisi palauttanut pelirytmin taas uudelle tasolle. Pelin tuoksinassa tehtiin loppuhetkillä pari vaihtoa, joilla haettiin lisätehoja viimeistelyyn. Aklaesso Tontasse(74.min) korvasi Niko Hiltusen ja Diop Mamadou(81. min) Olli Mäenpään. Kotijoukkueen loppurytistys oli kyllä komiaa katseltavaa. Tehoja löytyi pelin viime hetkille riittävästi ja lisäajan toisella minuutilla rynnistys palkittiin, kun Lempisen ylähirsilaukaus lopulta pomppasi maalinedusruuhkan taakse Mika Terävälle, joka viimeisteli loppuluvuiksi 3-3.
Kotijoukkueen tähdet tällä kertaa jaettiin näin: 3 kai Lempinen, 2 Mika Terävä ja 1 Bello Yusuf Umar.