LTU KAKKONEN

Aika nössö peli, voitettiin sentään!
23.3.2013 KaaRe – LTU 0 – 2(0 – 1)
Muutama aste lämmintä.

Viime sunnuntain tappio TPK:ta vastaan taisi hieman vaikuttaa vielä takaraivossa. Päivän vastustajaksi saapui naapurijoukkue Kaarinan Reipas, jonka pöllytimme viime kevään harjoitusottelussa pahanpäiväisesti luvuin 9 – 1. Edelliset sarjaottelut KaaRea vastaan on pelattu vuonna 2006, jolloin saldomme oli tasapeli ja niukka tappio.
Joka tapauksessa otteluun lähdettiin taas kokoonpanolla, joka ei vielä todennäköisesti ole lähelläkään sarjakauden avausta.
Avauskentällisemme oli: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat: Riku Laine – Matias Yli-Olli – Kimmo Mäkeläinen – Antti Koivisto(C) – Teijo Haverinen – Elias Thureson – Ismo Uusi-Uola – Olli Mäenpää – Ari Laurila – Niko Hiltunen. Vaihdosta löytyivät lisäksi Aklaesso Tontasse, Tero Tammenlaakso,”D” ja maalivahtivaihturi Yusuf Bello.
KaaRe lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja ennen kaikkea nopeat nuoret pelurit tekivät meille kiusaa miltei koko pelin ajan. Kokemustahan löytyi tietysti meidän jengistä huomattavasti enemmän ennen kaikkea siksi, että pelaamme sarjaporrasta ylenpänä. Mutta se ei ole koko totuus suinkaan ja ennen kaikkea vastustajaa ei pidä koskaan aliarvioida. En väitä, että näin olisi tälläkään kerralla ollut, kunhan vaan totesin yleisen totuuden.
Ottelun statistiikan mukaan kulmat menivät koko pelissä KaaRelle 6-2(3-1) ja vaparit 12-5(4-1). Tilastot eivät kuitenkaan kerro koko totuutta, vaan antavat vaan jonkinlaisen osviitan tilanteista. KaaRe osoitti heti alkuun vaarallisuutensa ja reilun viiden minuutin kohdalla heillä oli ensimmäisen puoliajan ehkä paras tilanne, jonka Lauri onneksemme hoiti kotiin ja takaiskulta vältyttiin. Aavistuksenomaisesti saimme pelin pikku hiljaa hallintaamme ja vaivannäkömme palkittiin hieman ennen puoliaikaa kun Ismon esityön jälkeen Ari Laurila toimitti pelivälineen vastustajan verkkoon ja taukojohto oli meidän 1-0.
Vaihtoruletti alkoi pyöriä jo ensi jakson lopulla ja koko toisen jakson vaihtoja tehtiin sopivasti, että kaikki kenttäpelaajat pääsivät kokeilemaan taitojaan. Loppuluvut teki reilu vartti ennen täyttä aikaa Mälli, joka onnistui Teijo Haverisen syötöstä tööttäämään pelivälineen verkon perukoille ja loppulukemat meille 2-0.
Voitto tuli ja loppujen lopuksi meillä ei ollut suurempaa hätää ottelun aikana. Peli oli ehkä hieman hengetöntä välillä. Mutta rutiinilla homma hoidettiin kotiin.