LTU KAKKONEN

2.3.2014 LTU – Lieto 3-1 (0-1)

Harjoituksottelut alkavat selvästi kiinnostaa yleisöä, sillä nyt taisi tulla kauden ennätysyleisö, reilusti yli 10 kattelijaa...

Kova kilpakumppanimme Lieto saapui testaamaan kevätkuntomme. Kevätkunnon tosiaan, sillä nythän on vanhan kansan mukaan kevään toinen päivä. Aamulla alkanut ankara lumimyräkkä tosin meinasi aiheuttaa Keskurin henkilökunnalle ongelmia, kun aikoivat peruuttaa lumen tulon takia vuorot. Luntahan tulikin sellaiset rapiat 1,5 senttiä! No onneksi harjakoneella siitä selvittiin. Kaarina olikin eilen Suomen lämpimin paikka, sillä jollain mittauspisteellä elohopea oli noussut osoittamaan maagista lukua +3,8.

Peli aloitettiin seuraavalla miehityksellä: maalissa Yusuf Umar Bello; kenttäpelaajat: Mika Terävä – Santeri Ratia – Kimmo Tapaninen – Matias Yli-Olli – Elias Thureson – Janne Aalto – Aklaesso Tontasse – Viktor Bilishenko – Sami Lehtilä – Timo Asikainen. Vaihtopenkillä peliaikaa kyttäsivät Joni Hyytiä, Bruno, Ismo Uusi-Uola, Aarno Koivisto, Antti Koivisto, Tommi Avola ja Niko Hiltunen.

Lieto on aina ollut meille melkoisen vaikea vastustaja sarjapeleissä, viime vuonna saldomme oli tosin voitto 3-1 vieraissa ja kotona keväällä tasuri 1-1. Aloitimme ottelun ”ryminällä” ja jo ensi minuutilla luotiin Liedon maalille sellainen tilanne, josta olisi pitänyt maali tehdä. Tähän hyvä peliotteemme sitten menikin hetkellisesti. Lieto käynnisti omat hyökkäyksensä ja muutaman minuutin kuluttua sai ottelun ensimmäisen kulman. Reilu kymmenen minuuttia ehdittiin pelata lietolaishallinnassa ja sitten Bellon piti tulla vastaan rankarialueen ulkopuolelle ja torjua laukaus kädellä. Seurauksena oli vapaapotku tosi pahasta paikasta. Mokke laittoi muuriin riittävästi pelaajia (ainakin viisi)ja sitten vastustaja laukaisi kylmän rauhallisesti pallon vastakkaiseen yläkulmaan kuin mihin Bello oli menossa ja taululla tylyt lukemat 0-1. Lieto pyöritti peliä vielä jonkin aikaa, kunnes parinkymmenen minuutin kohdalla LTU sai ekan kulman ja sen jälkeen Vikin kaukolaukaus meni selkeästi ohi mutta osoitti kuitenkin sen, että kotijoukkue alkaa pikku hiljaa saada juonesta kiinni. Toki Liedollakin oli vielä ensimmäisellä jaksolla paikkoja, mutta ne klaarattiin hyvin. Ihan erän loppuun saatiin vielä Liedon maalille kehitettyä hyvä ”sättä”*.
Ensi jaksolla tehtiin pari vaihtoa Tapsa → Joni Hyytiä(30 min) ja Timo → Bruno (36 min).
Jakson tilastot: Kulmat 1-2 ja vaparit 8-9.

Tauolla Matias vaihtoon ja tilalle Ismo Uusi-Uola. Samalla Sami vaihtoi Vikin kanssa pelipaikkaa. Jakson alkuun odotettiin meidän rynnistystä, mutta ekat hetket hallitsi kuitenkin Lieto. Tasoitusmaali(58 min) oli ottelun jonkinlainen käännepiste. Liedolle sattui paha moka ja sen seurauksena Bruno pääsi vapaasti maalintekoon. Peli tosiaan kääntyi lopullisesti meille ja meillä oli mm. (65 min) ihan avopaikka, josta jotenkin saatiin pallo ohi. (Voin kyllä vakuuttaa, että se on ihan helppoa, itse teen niin aika usein...) Toisella jaksolla tehtiin seuraavat vaihdot: Viki → Aarno Koivisto(58 min); Mika → Antti Koivisto(68 min), Sami → Tommi Avola(72 min), Akla → Niko Hiltunen.
Ratkaisuhetket osuivat yleisön kannalta otolliseen aikaan, eli ihan ottelun viimeiselle kymmenelle minuutille. Bruno teki hyvän yksilösuorituksen päätteeksi luvuiksi 2-1(82 min) tavalla, joka voisi olla tällä hetkellä kauden huippusuorituksemme, ellei oteta huomioon seuraavaa maalia. Hieno, näyttävä nosto yli vastaantulevan maalivahdin.
3-1 loppunumerot syntyivät myös tosi kauniin LTU-kuvion päätteeksi. Ismo antoi pitkän avaussyötön ja maalilla näytti siltä, että Pena lataa ,mutta pojat olivatkin harjoitelleet yön pimeinä hetkinä uuden kuvion, jossa Pena hyppäsi yli ja antoi pallon mennä ja Tane tuli ja tälläsi pelivälineen verkon perukoille: 3-1.
Ihan loppuhetkillä Liedollakin oli yksi paikka, mutta onneksemme se meni ohi. Toisen jakson tilastot: paitsiot 0-1, kulmat 2-2 ja vaparit 10-3. Vaparitilanne selittyy sillä, että jakson loppupuolella taisi turhutuminen iskeä vastustajaan ja tuli noita vapaapotkuja liukuhihnalla.

Loppujen lopuksi valmentajakin oli tyytyväinen ottelun lopputulokseen, vaikka peli olikin välillä hiukan hakusessa.
Vastus kovenee seuraavaksi taas, sillä sunnuntaina vastaan tulee Turun Weikkojen joukkue.