LTU KAKKONEN

6.6.2014 Liedon Keskuskentällä kova III divarin paikallistaisto

Lieto – LTU 0 – 1 (0-0)

Kuuma paikalliskamppailu oli houkutellut paikalle runsaslukuisasti yleisöä ja joistain välihuudoista saattoi päätellä, että jotkut olivat jo alkaneet kokeilla juhannuskiljun juotavuutta.

Otteluun lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Uche Onuorah (ex-Bello), kenttäpelaajat: Riku Laine – Kimmo Tapaninen © - Santeri Ratia – Matias Yli-Olli – Tuukka keskikallio – Janne Aalto – Sami Lehtilä – Elias Thureson – Viktor Bilishenko – Olli Mäenpää.

LTU:n ja Liedon välisissä otteluissa on aina ylimääräistä jännitettä. Johtuu varmaan siitä, että samoilla nurkilla pelataan ja porukat tuntevat melko hyvin toisensa. Nytkin ottelussa oli koko ajan melkoinen lataus, joka välillä riistäytyi myös katsomossa irti. Välttämättä pelillisiä hienouksia ei nähty koko rahan edestä, mutta oikean paikalliskamppailun tuntua riitti kyllä.

Ottelu alkoi lietolaisten painostuksella ja vartin verran peli oli selkeästi kotijoukkueen hallinnassa. Juuri kun saatiin itse otetta peliin, niin maalivahtimme seikkaili rankkarialueen ulkopuolella pallo käsissään ja kotijoukkue palkittiin vapaapotkulla tosi hyvästä paikasta (16 min). Tästä selvittiin pelkällä varoituksella. Meillä oli koko ensimmäisellä puoliskolla pari hyvää tilannetta, mutta ne eivät johtaneet mihinkään. tilastot ensimmäiseltä puoliajalta: vaparit 4-5 , paitsiot 1-3 ja kulmat 1 – 5.
Taukotilanne oli pyöreät kaksi nollaa (0-0).

Pelkkä tasapeli ei suinkaan ollut tavoitteena, joten tauolla tehtiin pari vaihdosta: Viktor -> Bruno Mbonu ja Janne -> Sami Hakala. peli jatkui värikkäänä ja Lieto pyrki rakentamaan hyviä paikkoja koko jakson ajan. Reilun vitosen kohdalla heillä oli hyvä tilanne, joka kiitos maalivahtimme kuivui kokoon. Oma huippuhetkemme osui jakson puoliväliin (68 min), jolloin Mällin syöttö tavoitti Eliaksen, joka laukoi numeroiksi 0-1. Lieto ei menettänyt uskoaan tässäkään vaiheessa, vaan heitti seuraavaksi kentälle vanhan ketun Jari Niemisen. Kotijoukkueella olikin hetimiten kulman jälkitilanteesta maalillamme oikein ilotulitus, jossa Bello venyi kolme kertaa putkeen pallon eteen.
Teimme vielä pari vaihtoa: Sami Lehtilä -> Niko Hiltunen(73 min) ja Elias -> Ismo Uusi-Uola (89 min).
Värikkäässä ottelussa pelattiin lisäaikaa vielä kymmenen minuuttia ja ottelun luonteen mukaisesti lisäajan yhdeksännellä minuutilla kotijoukkue hankki punaisen kortin ja lisäksi toinen valmentaja poistettiin vaihtoaitiosta. Tilastot toiselta jaksolta: vaparit 6-6, paitsiot 1-1 ja kulmat 4-6.
Loppulukemat meille1-0.