12.8.2011
Lieto Keskuskenttä

Lieto – LTU 1-2 (0-0)

Perjantai-illan huumaa

Kipeästi pisteistä taisteleva Lieto sai tänään vieraita Littoisista. Hiljattain Litusta Lietoon pelastajaksi siirtynyt Nieminen seurasi ottelua apinakatsomosta käsin.
Pelissä ei ollut varovaisista otteista tietoakaan. Alusta asti tilanteita riitti molemmissa päissä, ehkä kuitenkin hieman enemmän Liedon maalilla. Vieraiden parhaat paikat tulivat welhokaksikko Lempinen-Pitkäselle, mutta vedot avopaikoista suuntautuivat ohi ja yli. Liedon pitkäpallotaktiikkakin sai aikaan muutaman pahan härdellin Kurokallion tontille. Pallo kävi tolpassa ja maaliviivalla, mutta jotenkin vaan avausjaksolla jäätiin 0-0-tilanteeseen. Keltaiset pyrkivät pelaamaan peliään maata pitkin, tosin avausjaksolla lähti sieltäkin turhan paljon pitkää syöttöä.
Erotuomari Keipi tasoitti myös omalla suorituksellaan joukkueiden tasoeroa. Litulle kortteja tänään kuusi kappaletta, ja kaikki ykskaksyllättäen, ilman puhuttelua. Lietolaisia sen sijaan puhuteltiin ainakin 5-6 kertaa ja aina jäi kortti taskuun. Vasta toisen jakson yliajalla näytettiin lappua kotikylän pojille.

Toisella puoliskolla Litun pelaavuus tuli paremmin esiin ja lyhytsyöttöpeli alkoi tuottaa yhä useampia vaarallisia hyökkäyksiä. Siim Otsin tulo kentälle tuntui olevan se aiemmin puuttunut linkki puolustuksen ja hyökkäyksen väliltä. Tuomariston yrittäessä edelleen laittaa kapulaa Litun rattaisiin, alkoi avausmaali kuitenkin jo roikkua ilmassa. Kellossa oli 62 minuuttia, kun Riskin nuoruusvuosien keihäsharrastuksen hedelmiä saatettiin poimia. Piitkä rajaheitto putosi vitosen viivalle Mäenpään jalkaan. Mälli päätti pitkän kuivan kautensa ohjaamalla pallon maaliin. Samalla selästä putosi 12 apinaa ja yksi vompatti. Tästä EI käynnistynyt lietolaisten takaa-ajo, vaan Litu painoi päälle entistä innokkaammin. Sitten 74. minuutilla Litulle tuomittiin illan yhdestoista kulmapotku. Terävän kierteinen kulma tavoitti etutolpalta kotijoukkueen pakin, joka sai rauhassa puskea pallon tolpan kautta omiin...! Maali merkittiin kuitenkin litulaiselle.
Molemmat joukkueet kolisuttivat vielä tolppaa kertaalleen, ennenkuin Liedon onnistui vielä kaventaa peli 1-2:een Viitalan maalilla. Takaa-ajo jäi lopulta pariin puolivaaralliseen keskitykseen, vaikka lisäaikaa annettiinkin peräti viisi minuuttia. Lopulta Litu otti ansaitut pisteet, vaikka peli ei ihan parasta ollutkaan.

Litun joukkue haluaa vielä kiittää valmentaja Pitkästä, joka oli tänään viimeistä kertaa joukkueen mukana tällä erää. Edessä on nyt toisenlaiset tehtävät, onnea niihin ja kiitokset kuluneesta kaudesta!