Sarjakauden kotiottelut alkoivat 26.4.2013
LTU – Lieto 1-1(1-1)
- nihkeätä on vielä!
Kaunis, sateeton kevätsää Kaarinan KHT:llä

Huolto on ollut taas parista pelistä pois erilaisten töistä johtuvien seikkojen vuoksi. Siispä takana on edellisen raportin jälkeen ollut pari peliä, joista Errea Cupin peli FC Bodaa vastaan päättyi voitoksemme pilkkukisan jälkeen. Kauden sarjaottelut sen sijaan alkoivat pesäpallolukemin, sillä viikko sitten KaaPo kylvetti LTU:n kotiluolassaan peräti 9-1. Ottelusta riitti melkoista keskustelua faniemme parissa, sillä kauppareissuilla sain ennen Lieto-peliä useaan kertaan selitellä ja selvitellä, miten on mahdollista, että pöytään lyödään tuollaiset lukemat. (Positiivista, että sentään pelit kiinnostavat niitäkin kannattajia, jotka eivät jostain syystä pääse nykyiselle kotikentälle Kaarinaan.) Otteluun saapui sentään edellisen pelin lopputuloksesta huolimatta muutama kourallinen katsojia, joten ei sentään tyhjille katsomoille pitänyt tekonurmella pelata. Lieto oli aloittanut oman sarjaurakkansa hieman meitä paremmin, eli 2-2- tasapelillä.
Edellinen kohtaamisemme Liedon kanssa päättyi viime vuoden keväällä harjoitusottelussa 2-1 tappioon. Sarjapelissä kohtasimme edellisen kerran kaudella 2011, jolloin voitimme molemmat koitokset.
Otteluun lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat: Antti Koivisto © - Kimmo Mäkeläinen – Riku Laine – Janne Harju – Olli Mäenpää – Aklaesso Tontasse – Viktor Bilishenko – Ari Laurila – -Elias Thureson – Tero Tammenlaakso. Vaihtopenkiltä löytyivät lisäksi Yusuf Bello, Janne Sysinoro, Joonas Lallo ja Aarno Koivisto.
Ottelu lähti käyntiin värikkäissä ja tasaväkisissä tunnelmissa. Molemmat joukkueet onnistuivat luomaan tilanteita, mutta ihan huippuvaarallisia, sellaisia tuhannen taalan paikkoja ei ollut kummallakaan.
Puolen tunnin kohdalla onni lopulta suosi meitä ja Elias teki meille johtomaalin ja peli näytti nyt lopullisesti kääntyvän meille. Tai siis vain näytti, sillä vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Lieto onnistui tekemään maalin ja taukoluvuiksi tulivat ehkä pelin kulkua kuitenkin paremmin vastaavasti tasaluvut 1-1.
Tauolla ei tehty vaihtoja, vaan päätettiin jatkaa edelleen samalla kokoonpanolla. Vaihtojen aika olisi myöhemmin. Pelin tempo muuttui tiukemmaksi ja otteet myös kovenivat puolin ja toisin. Kotijoukkueen pelaajista ottivat lyhyen ajan sisällä itselleen varoituksen Riku Laine ja Ari Laurila. Enempää maaleja ei tällä kokoonpanolla saatu aikaan ja kymmenen minuuttia ennen pelin loppua tehtiin pari vaihtoa: Tero - > Aarno Koivisto(80 min) ja Janne Harju → Joonas Lallo (80 min). Lisämaaleja ei saatu enää aikaan ja vastustajakin teki vielä viime minuuteilla pari taktista ajankulutusvaihtoa.
Loppulukemat imartelevat kyllä Lietoa, sillä meidän olisi pitänyt saada kyllä pallo useammin hyväksytysti verkon perukoille kuin nyt. Tasapeli 1-1 tarkoitti kuitenkin sitä, että nousimme ryminällä pois sarjan viimeiseltä sijalta. Ja kuten usein tasaisissa väännöissä, mietitään, ottiko tuomari sittenkin liian suuren osan tässä näytelmässä.
Raati valitsi kotijoukkueen tähtipelaajiksi seuraavat: Tero Tammenlaakso 3, Lauri Raitala 2 ja Olli Mäenpää 1 stara.
Ensi viikolla ottelut jatkuvat vieraskentällä Turussa, kun kohtaamme kauden kahdella tappiolla aloittaneen TuTon yläkentällä.