LINKIT
LTU KAKKONEN

27.4.2014 Suomen Regions' Cupin ottelu
Kaarinassa LoPS – LTU 0–5 (0-2)

Katsojia tämä Cup-ottelu ei kovin paljoa houkutellut paikalle, kaikkiaan taisi 30 mennä juuri ja juuri rikki. Tietysti, jos tämä olisi ollut LTU:n kotiottelu, niin kausikorttilaisetkin olisi laskettu lukuun mukaan...

Regions' Cup on vuodesta 2012 ollut ohjelmassa. Sen voittajalle on luvassa 5000 € riihikuivaa rahaa ja hopeastakin irtoaa vielä 1000 €. Toisen kierroksen arvonnassa vastaamme tuli Loimaan Palloseura, joka ei voinut heikon kenttätilanteen johdosta pelata peliä kotonaan, joten ottelu siirrettiin Kaarinan KHT:lle.
Edellinen pelimme pari päivää sitten oli tuonut joukkueen sairastuvalle oikean pelaajatulvan: Riku Laine jalka turvoksissa kuin turnipsi ja Aklaesso Tontasse murtuma jalassa ja pakkolepoa muutama viikko. Lisäksi Bruno flunssan takia pois vahvuudesta.
Otteluun lähdimme tietysti selvänä ennakkosuosikkina. Avauskentällisemme oli: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat: Ismo Uusi-Uola – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Tapani Välimäki – Elias Thureson – Viktor Bilishenko – Aleksi Sinkkonen – Olli Mäenpää – Sami Lehtilä – Niko Hiltunen.
Ottelu alkoi heti LTU:n painostuksella. Minuutin kohdalla Ismo jo ehti kokeilla laakausta kohti maalia. Vartin kohdalla yhdistelmä Elias → Mälli taikoi tilanteen, joka meni hiuksen hienosti yli. Peli pidettiin tässä vaiheessa tiiviisti Loimaan puoliskolla ja niinpä pari minuuttia(18 min) myöhemmin Mälli teki luvuiksi 0-1 Penan hienon palloriiston jälkeen.
Loimaan ensi jakson paras tilanne taisi osua puolen tunnin kohdalle, mutta pallo saatiin silloin avopaikasta neljä metriä yli maalin. Jakson loppupuolella (42 min) Santerin pitkä syöttö yli kentän tavoitti Eliaksen, joka teki taukoluvuiksi 0-2.
Tilastot ensi jaksolta: vaparit 5-8, kulmat 0-2 ja paitsiot 0-1.

Tauolla tehtiin yksi vaihto: Olli → Sami Hakala.
Toisen jakson juoni oli suunnilleen sama kuin ensimmäisenkin. LTU painosti ja LoiPS koetti sinnitellä mukana. 56 minuutin kohdalla LoiPS:n pelaaja otti toisen keltaisen korttinsa ja niinpä kotijoukkue pelasi vajaalla loppupelin.
Ismo teki luvuiksi jo 0-3 (59 min) kun hän vaparin jälkitilanteesta ampui hienosti tolpan kautta pallon verkkoon.
Vaihtoruletti pyöri myös koko ajan hyvin: (58 min) Timo → Kimmo Tapaninen, (67 min) Elias → Aarno Koivisto, (76 min) Tapani → Tommi Avola ja (83 min) Niko → Janne Harju. Penalla oli vielä pari hyvää paikkaa, mutta muuten ottelun loppu oli suuressa määrin Koiviston Tanen show, sillä viimeisten kolmen minuutin aikana hän heilutti vastustajan maaliverkkoa kahdesti tyylikkäillä suorituksilla. 0-4 (87 min) maaliin antoi Viktor syötön ja 0-5(90 min) oli puhtaasti Tanen käsialaa. Voisi miltei sanoa, että se pallonkäsittely ja liikehdintä, jota Tane esitti, on verrattavissa pienten joutsenten tanssiin Tsaikowskin Joutsenlammessa.
Loppulukemat siis 0-5 ja seuraavan kierroksen ottelut arvotaan 8.5.