Yleisöä: 32

Vihdoinkin pistepussi aukesi, mutta voittokin oli tarjolla!!

LTU – PIF 1 – 1 (0 – 0)

Kauden toinen kotiottelu pelattiin edelleen Kaarina KHT:llä. Sää oli kylmän syksyisen tuntuinen ja katsomossa laskeskeltiin olleen kaikkiaan 32 henkeä pelin jossain vaiheessa.

Kotijoukkue aloitti ottelun seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Yusuf Umar Bello ja kenttäpelaajat: Antti Koivisto © - Kimmo Tapaninen – Riku Jalonen – Kimmo Mäkeläinen – Janne Aalto – Tero Tammenlaakso – Kai Lempinen - Alexander Törnroth – Olli Mäenpää - Niko Hiltunen.

Sarjatilanteen huomioiden kyseessä oli tällä kertaa todellinen jumbofinaali, sillä vastakkain olivat kaksi sarjan pisteetöntä joukkuetta. Molemmilla oli jo jonkinlaisia paineita saada ensimmäinen voitto, jotteivät muut pääsisi turhan pitkälle karkumatkalle.
Kokonaisuutenaan peli oli tasainen vääntö, jossa molemmilla oli omat tilaisuutensa ratkaista ottelu edukseen. Siinä mielessä tasapeli vastasi pelin kulkua, vaikkei ehkä joukkueita kuitenkaan tyydyttänyt.
Ensimmäinen puoli tuntia oli kyllä pääsääntöisesti vierasjoukkueen hallintaa. Kotijoukkueen maalivahti piti kuitenkin hyvillä torjunnoilla tilanteen nolla-nollassa. Erän viimeisellä vartilla kotijoukkuekin sai enemmän juonesta kiinni. Lempisen hyvä vapaapotku ”lähes” keskiympyrän kaarelta oli oiva esimerkki tästä. Ja aivan jakson lopulla Nikolla oli tuhannen euron paikka tehdä kotijoukkueelle kauden avausjohtomaali. Tauolle mentiin tasalukemissa 0-0, mutta kotijoukkue oli tullut nyt mukaan peliin.

Tauolla tehtiin yksi vaihdos, kun AT antoi kahden teippirullan miehelle Aklaesso Tontasselle tilaa.
Toisen jakson alkuun vastustaja sai paremman otteen pelistä kuin kotijoukkue ja kymmenen minuutin pelin jälkeen heidän uurastuksensa palkittiin, kun vapaapotku meni pahalla pompulla Yusufin käsien kautta verkkoon ja luvut siis 0-1. Kotijoukkueen peli ei kuitenkaan lössähtänyt tähän, sillä hyviä hyökkäyksen poikasia saatiin aikaan ja pelikellon näyttäessä pelatuksi 63 minuuttia Nikon hienosta esityöstä Olli Mäenpää laukoi tasoituksen. Sillä hetkellä kotijoukkue pelasi tavallaan vajaalla, kun vaihto oli kesken. Janne aAalto tuli syrjään ja tilalle kirmasi Ari Laurila. Kotijoukkue teki vielä pari vaihtoa: Kai Lempinen -> Mamadoup Diop(76 min) ja Kimmo Tapaninen -> Janne Harju (81 min).
Ottelu oli siisti ja sen tärkeys näkyi kyllä molempien joukkueiden otteista. LTU:n maalivahti teki hyvän vaikutuksen varmoilla torjunnoillaan ja pelin ohjauksellaan. Tasapeli jätti LTU:n sarjan alakerrassa viimeiselle tilalle, mutta kyllä sieltä noustaan vielä.
Seuraava peli on jo sitten voittopeli.

Kotijoukkueen tähdet jakautuivat seuraavasti: 3 Kai Lempinen, 2 Yusuf Umar Bello ja 1 Kimmo Tapaninen.