Yleisöä 79

LTU – PIF 4-1 (3-1)

Lämpöä ilmassa

Helteinen keskiviikkoilta, kauden ennätysyleisö ja vieraana mopopoikia Länsi-Turunmaalta. Edessä olisi ollut todennäköisesti harmittoman tavallinen peli, mutta erotuomari Mustonen hysteerisen neitimäinen linja sai tunteet pintaan. Vapareita tuli joka kontaktista ja korttejakin lopulta aivan liikaa tällaiseen peliin. Peli oli oikeasti erittäin siistiä kolmosen peliksi.

Pelin alku oli taas myrkkyä Litulle. Jalat ja ajatus olivat jääneet jonnekin Björkbodan ja aurinkorannan välimaastoon, sillä Piffen oli kaksinkamppailussa ja syötöissään huomattavasti terävämpi ensimmäiset 10 minuuttia. Mutta peli muuttui, kun Litu teki kahdesta ensimmäisestä hyökkäyksestään maalit. Ensimmäisessä maalissa Raitasen pitkä heitto löysi Jallu Jalosen pään. Jallu ehti itse vielä jatkopalloonkin ja pelasi pallon Lempisen lapikkaaseen, josta lähti tarkka sijoitus vasempaan kulmaan. Toinen maali syntyi vartin kohdalla, kun Verkakadun liukas Manolo, kippari Koivisto lähetti puolihuolimattoman purkupallon vastustajan puolustuslinjan taakse. Sinne oli unohtunut Tammenlaakso, joka sijoitti pallon kylmästi puikoista sisään. Kaksi peliä, kaksi maalia Terolle.
Litu otti samantien hallinnan keskikentällä ja alun uneliaisuus oli unohdettu. Kolmatta maalia saatiin odottaa 41:nnelle minuutille asti. Raitanen seurasi hyvin hyökkäystä, sai pallon 16:n kulmassa ja pelasi pallon takaviistoon Nääkille, jonka epäonnistunut laukaus pomppi hiljalleen alanurkkaan. Piffen sai puoliajan lopussa vielä kavennuksen, kun Suominen pääsi laukomaan vapaasti keskeltä kimmokkeen kautta maalin. Toinenkin maali oli lähellä minuuttia myöhemmin, mutta Lauri Dalla-Raitalan hyvä jalkatorjunta esti tämän.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, sillä ajatuksella että seuraava maali näyttää pitkälti pelin suunnan. Se suunta kääntyi sitten kotijoukkueen suuntaan 57. minuutilla, kun 12 apinaa selässään pelannut Mälli-Olli onnistui vihdoin maalinteossa. Ja vielä hienolla tavalla. Kova laukaus 18:sta metristä, jonka mokke torjui, mutta Mälli rynni vielä ensimmäisenä paluupalloon ja sijoitti ratkaisevan 4-1 maalin.
Ottelun loppupuolella nähtiin vielä kaksi punaista korttia Litulle. Ensimmäisen vielä ymmärtää, sillä Koiviston huitaisu vastustajaa kohti oli selvä. Sen sijaan toinen, Kurokallion vaihtopenkiltä saama kortti oli oudompi. Aikansa huudeltuaan Kuro sai tuomarilta määräyksen siirtyä katsomon puolelle. Koska Japilla ei ollut pelipaitaa päällä, luulivat tuomarit häntä koko ajan toimihenkilöksi. Mutta kun selvisi, että hän on vaihtopelaaja, näytettiin suoraa punaista. Onko tästä nyt ihan oikein suora ulosajo ja kahden pelin pelikielto? Eikö näissä kuuluisi varoittaa pelaajaa ensin. Eikä se huutelu nyt ollu mitään solvaamista, vaan tasapuolisen linjan peräämistä. Toki ymmärrän että asiaan puututtiin, mutta silti tuntuu rajulta.
Mutta voiton puolelle jäätiin tänään ja seuraavaksi tappiotonta putkea lähdetään jatkamaan ensi viikon perjantain kuumassa paikallisottelussa Kaapoa vastaan.