Pajbacka
Yleisö: 56

Nyt Littoisten leijona näytti jo kynsiään!! Piffen venyi onnella tasoihin!

PIF – LTU 2-2 (0-0)

Paraisten Pajbackan kenttä todisti LTU:n uuden tulemisen ainakin hetkittäin perjantai-illan pelissä. Kaunissa säässä peliä seurasi lehtereillä reilut 50 henkeä, jotka saivat rahoilleen vastinetta, sillä otteluisäntä maksoi niin sanotusti viulut tällä kertaa.
Turha sanoa, ettei taas olisi ollut kyseessä hirmu tärkeä peli, joka pitäisi mieluummin voittaa kuin hävitä, tämä tuli selväksi hyvin selkeästi kopissa ennen peliä.

Avauskokoonpanonme oli tällä kertaa seuraava: maalissa Yusuf Bello ja kenttämiehitys (4-4-2) Antti Koivisto © - Mika Terävä – Kimmo Tapaninen – Joni Hyytiä – Viktor Bilishenko – Janne Aalto – Alexander Törnroth – Janne Harju – Tero Tammenlaakso – Niko Hiltunen.
Ottelu lähti tasaisesti käyntiin, eli molemmat pelasivat ja halusivat tehdä maaleja. Ensi jakso meni siinä mielessä kyllä Piffenille. Kotijoukkue näet kehitti heti ensi minuuteilta alkaen tukun vaarallisia tilanteita, jotka Yusuf maalissa hoiti taidolla ja onnella. Reilun vartin pelin jälkeen vastustajan liukas vasen laituri puikkelehti maalintekotilanteeseen ja missasi tuhannen taalan paikan osumalla vain tolppaan, onneksemme.
Ensimmäisellä puoliajalla ei meillä ollut kunnon maalintekotilaisuuksia montakaan, ehkä pari, joista paras ihan jakson loppuhetkillä. Peli oli tasaista vääntöä, jossa kotijoukkue oli terävämmin mukana, mutta olimme jo antaneet jonkinlaisen myrskyvaroituksen; täältä tullaan. Loppuhetkillä mm. kakkos-LTU:n kultakimpale Janne Harju väläytteli osaamistaan ja pelinlukutaitoaan.
Puoliaikatulos oli siis 0-0, mutta luvut olisivat voineet olla ihan muutakin. Tilastot ensi jaksolta kulmat 1-0, vaparit 7-8 ja paitsiot 5-1. Reunasta katsoen muutama paitsio taisi jäädä viheltämättä...

Tauolla tehtiin pari vaihtoa: Viktor Bilishenko → Riku Laine ja Janne Harju → Kimmo Mäkeläinen.
Toinen jakso alkoi samalla Piffen vyörytyksellä kuin ensimmäinenkin, kolmen minuutin kohdalla kolisi taas maalillamme, onneksi kyseessä oli taas kerran tolppa. Mutta sitten oli aika kirjoittaa LTU:n jalkapallon uudesta tulemisesta säkeitä ,joita tulevat sukupolvet vielä kauan kaihoten toistelevat ja muistelevat leirinuotioilla. Kentän kello näytti pelatuksi toista jaksoa viisi minuuttia, kun ohjelmassa seurasi toisen jakson ensimmäinen kunnon tilanne. Hyökkäyksemme oli pysähtynyt rankkarialueen ulkopuolelle, jossa pallo poukkoili AT:n hollille ja Alexanderhan latasi siitä sellaisen ”herran jestas, mikä sieltä tulee” -kanuunan vasempaan yläkulmaan ja luvut olivat 0-1. Tämä oli koko joukkueelle kuin herätys talviunesta, sillä nyt kenttäpeliä vei seuraavat hetket pelkästään LTU ja Piffen vikisi. Oli kotijoukueellakin toki oma tilanteensa, kun vartin pelin jälkeen yksinäinen harhailija pääsi lävitse, mutta tuheloi tilanteen ampumalla ohitse. Pelin painopiste muuttui tämän jälkeen taas, kun saimme uuden hyökkäyksen päätteeksi kulman. Mika antoi kulman ja sai paluupallon vielä takaisin ja latasi uuden keskityksen ja nyt uutta tulemista tekevä Niko oli oikeaan aikaan paikalla ja jatkoi keskityksen upealla nuppauksella maaliin 0-2. Tässä vaiheessa olisi pitänyt tietysti kuulua se kuuluisa naksahdus, mutta ei tällä kertaa.
Hyvänolontunne ehti valua pelaajien tajuntaan liian suurena annoksena ja sen seurauksena vastustaja onnistui jo seuraavasta hyökkäyksestä kaventamaan luvuiksi 1-2. Kontrolloimme kuitenkin peliä edelleen ja välillä oli nautinto katsella kun vastustajaa vietiin kuin litran mittaa.
Pelin loppupuolella yritettiin vielä aktiivisesti kasvattaa johtoa ja mm. Janne Aallolla oli hyvä laukaus liki puolikentästä. Sitten pelikellon näyttäessä, että jäljellä oli vajaa kymmenen minuuttia vastustaja sai maalillemme kehiteltyä hyökkäyksen, jossa rivimme eivät täysin olleet valmiina ja hereillä ja pienen jauhamisen jälkeen pallo löytyi maalin perukoilta: 2-2.
Nämä luvut taisivat siinä vaiheessa tyydyttää kumpaakin joukkuetta, vaikkakin loppuhetket olivat edelleen meidän pienoista hallintaa.

Jos pelistä pitää jotain esille nostaa, niin Yusuf maalissa piti joukkuetta ensi jakson pitkälle pystyssä ja Janne Aalto raatoi paljon kentällä ja Niko oli hyvällä pelipäällä ja pelasi niinkuin hänen on toivottukin pelaavan.
Toisen jakson tilastoja: kulmat 0-2; paitsiot 2-3; vaparit 8-6.
Ensi viikolla vuorossa on äärettömän tärkeä kotiottelu (JyTy), johon toivottavasti saadaan liikkeelle paras mahdollinen kokoonpano.