21.5.2011 Sund

SIFFK – LTU 1-1 (1-0)

Hei hulinaa

Ainahan saarelta on saatu kuulla näitä tarinoita kotiinpäin vetävistä tuomareista, mutta tällä kertaa oli kyllä niin törkeää touhua, että tuli taas 90-luvun vierailut mieleen.

Kotijoukkue aloitti pelin hieman terävämmin. Pienet vikkelät pojat saivat itsensä, sekä pallon liikkeelle Litua paremmin. Selkeitä maalipaikkoja ei kuitenkaan syntynyt, vaikka taisi pallo kerran tolpan ulkoreunaan osuakin. Litun osaksi jäi tässä vaiheessa iskeä vastaiskuilla. Tätä taktiikkaa vesittämään oli ålandsreilukerho ry hankkinut kentän laidalle juoksemaan kaljupäisen miehen, lippu kädessään. Ja se lippu olikin sitten pystyssä koko ajan. Käytännössä jokainen Litun pystysyöttö liputettiin paitsioksi, vaikka osassa tilanteeseen lähdettiin useita metrejä linjan yläpuolelta. Kaikista pahin tilanne tuli sitten jakson lopulla, kun Litulta hylättiin päivänselvä maali. Mälli Mäenpää pääsi puskemaan keskityksen maaliin noin metristä. Vaikka pakki ja maalivahti seisoivat maaliviivalla, niin paitsiohan siitä saatiin! Näitä loputtomia tuomariperseilyjä ihmetellessä alkoi litulaisilta palaa pinna, niin kentällä kuin sen laidallakin. Niemisen ensimmäinen keltainen tulikin suunsoitosta. Siffk teki maalinsa 42. minuutilla, kun keskitys putosi Litun puolustuslinjan taakse ja nro 10 puski pallon pompusta sisään.

Toiselle puoliajalle Litu yksinkertaisti peliään ja vaihtoi keskikentälle ja kärkeen neljä metriä sulavaa taitoa, herrojen Jalonen ja Mäkeläinen muodossa. Tämä auttoi selkeästi ja kaksinkamppailutilanteet alkoivat kääntymään vierasjoukkueelle. Kun vielä pelattiin siihen suuntaan, jossa oli laidalla ainut suht puhtain paperein selvinnyt tuomari, alkoi tilanteitakin tulla. Päätuomarin käsittämättömän yksipuoliset tuomiot kuitenkin sotkivat edelleen pelaajien päitä, ja lappuja alkoi tulla oikein liukuhihnalta. Tasoitusmaali saatiin kuitenkin värkättyä pelin 65. minuutilla. Terävän kulma oikealta tavoitti etutolppaa kohti juosseen Pitkäsen pään, ja tämä puski pallon hienosti maaliin. 75. minuutilla Litu sai vaparin noin 30 metristä ja sitä piti lähteä ampumaan Nieminen. Kotijoukkue rakensi muurinsa kuitenkin kuuden metrin päähän, eikä tuomarikaan sitä suostunut siirtämään. Tätä kun Nieminen ja muut pelaajat protestoivat, vilautti dumar-Ove Nääkille toista keltaista ja mies siis pihalle. Harvoin sentään toista korttia näin kevein perustein annetaan. Polemiikki muurin paikasta jatkui tämän jälkeenkin, jolloin lopulta tuomari siirtää, ei muuria vaan palloa viisi metriä taaksepäin!

Loppupeli mentiinkiin sitten apinanraivolla, vajaalla pelaten sitä yhtäkin pistettä suojellen. Kova peli toi lisää kortteja, joista Ose Hämäläinen otti ensin keltaisen ja vähän ajan päästä vielä suoran punaisen päälle. Eikä varmaan tarvitse erikseen mainita, että nämäkin voidaan asettaa kategoriaan Kyseenalaiset kortit.
Maalit siis 1-1, keltaiset kortit 0-7 ja punaiset 0-1. Kotijoukkueen johtokin pahoitteli tuomarien toimintaa pelin jälkeen.