Keskuri
Yleisöä: 24

”Pohjakosketus on taas saatu, joten suunta ylöspäin!”

LTU – Sovo 0 – 4 (0 – 2)

Kesän virallinen avauspeli kotikentällä, sateen uhka oli ilmeinen ja paikalla ei tosiaan ollut kuin reilu tiun määrä katsojia. Ottelu oli sikäli kriittisessä vaiheessa joukkueen kannalta, sillä valmennusjohto oli jättämässä laivan kokonaisuudessaan ja pelin jälkeen oli taas palaveri jatkosta luvassa.
Kotijoukkue aloitti ottelun seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat: Viktor Bilishenko – Kimmo Tapaninen – Riku Jalonen – Kimmo Mäkeläinen(C) – Mika Terävä – Alexander Törnroth – Janne Aalto – Tero Tammenlakso – Kai Lempinen – Olli Mäenpää.

Peli oli ensi jaksolla suhteellisen tasaväkistä, vaikka kotijoukkueen pelistä loisti hienoinen varovaisuus, oli ikäänkuin pakko voittaa tämä ottelu ja yritys ei oikein tuntunut onnistuvan. Muutama terävä tilanne saatiin kyllä aikaan, mutta ne kuivuivat kokoon.
Vastustaja piti ensimmäisen kymmenen minuuttia Laurin lämpimänä maalissa, mutta takaiskuilta vältyttiin. Parin kymenen minuutin kohdalla vastustajalla oli meidän epäonnistuneen tilanteen jälkeen pienoinen hässäkkä meidän maalilla ja tilanne päättyi siihen, että pienen ruuhkan takaa tuli tarkka laukaus, joka meni maalin vasempaan alakulmaan ja maalivahti ei aivan yltänyt siihen, joten luvut vaihtuivat 0-1.
Jakson loppupuolella saatiin pientä ryhtiä pelaamiseen ja tilanteitakin rakennettiin. Ensimmäinen vaihto (38. min) tehtiiin: Viktor antoi tietä ”heittolinko” Ismo Uusi-Uolalle. Jakson loppu oli hiukan harmillinen, kun viimeisellä minuutilla meidän painostusyrityksemme jälkeen vastustaja sai kuviot kuntoon ja helponlaisesti pallo tavoitti vastustajan pelaajan maalilla ja luvut vaihtuivat 0-2 taukoluvuiksi.

Tauolla tehtiin yksi vaihto Tero → Niko Hiltunen.
Toisen jakson alkuun saatiin henkeä hieman toimintaan ja miltei tuntui jo siltä, että kavennusmaali alkaa roikkua ilmassa. Kesken hyvän painostuksen vastustaja päätti hyökätä taas vaihteeksi (51. min) ja kauniin kuvion päätteeksi vastustajat saivat sovittua, kuka tekee maalin ja luvut olivat 0-3. Joku jääkiekkoselostaja toteaa aina välillä, että ”voi hyvää päivää sentään” ja siltähän se tuntuikin.

Pari vaihtoa tehtiin vielä loppuaikana: 68 min ”AT” → Ari Laurila ja 77 min. Janne → Mamadou Diop.
Vaihtojen välissä luvut ehtivät muuttua toivottomammiksi, kun vastustaja lisäsi pilkulta loppuluvuiksi 0-4.
Jakson loppupuolella kotijoukkueellakin oli hyviä paikkoja, onni ei vaan ollut myötä tälläkään kertaa. Paras tilanne oli Diopilla, kun hän nousi oikean laidan kautta ylös ja syötti maalille ja vastustaja oli tehdä siitä oman maalin. Kaikki kurjuus päättyy aikanaan, niin myös tämä peli. Luvuissa 0-4 ei ole paljoa selittelemistä, vaikkakin vastustaja oli jo sarjasijoituksen mukaankin parempi tällä hetkellä.

Ottelun tähtiraati valitsi LTU:n tähtipelaajat tällä kertaa näin: 3 tähteä Kimmo Tapaninen, 2 Kai Lempinen ja 1 Kimmo Mäkeläinen.