LTU KAKKONEN

Nyt tuli kylmää kyytiä!!
17.3.2013 LTU – TPK 0 – 4 (0 – 4)
Aurinko pilkisteli välillä ja pakkasta oli hiukan varjossa, katsojia ei montaa kourallista ollut paikalla.

Suomen talvi näytti ankaran luonteensa ja jouduimme jättämään harjoituspelin Lietoa vastaan väliin. 9.3. Euran Pallo kävi esittäytymässä meille ja poistui 3-2 tappion kärsineenä kotimatkalle.
Sunnuntaina 17.3. oli kuitenkin taas kerran tosi kyseessä, sillä vastaan tuli ex-valmentajamme Aki Tetrin luotsaama TPK. Historiatietojen mukaan TPK-ottelut ovat olleet meille murheellisia, sillä viimeisin voittomme sarjapelissä on vajaan viiden vuoden takaa, jolloin voitimme kotikentällä 4-2(30.7.2008).
Otteluun lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Yusuf Bello; kenttäpelaajat: Antti Koivisto(C) – Mika Terävä – Ismo Uusi-Uola – Kimmo Mäkeläinen – Teijo Haverinen – Viktor Bilishenko – Matias Yli-Olli – Elias Thureson – Ari Laurila – Aklaesso Tontasse.
Ensimmäinen puoliaika oli aika kylmää kyytiä meille. Voisi sanoa, että meiltä ei oikein mikään onnistunut. Kulmat hävittiin 3-0 ja vaparit voitettiin kuitenkin 11-5, joten jotain saumaa meilläkin ottelussa piti oleman. TPK hallitsi peliä hiuksen hienosti, vaikkakin täytyy tietysti sanoa, että maalilukujen valossa tarkastellen ero joukkueiden välillä oli melkoinen.
18 minuutin kohdalla TPK puhkaisi puolustuslinjamme ensimmäisen kerran, maalivahdilla oli melko orpo olo, kun läpi tultiin kahdella nollaa vastaan ja luvut sen seurauksena muuttuivat ensimmäistä kertaa: 0 – 1. Tästä sisuunnuimme kuitenkin sen verran, että keskialoituksen jälkeen saimme jo ensimmäisen laukauksen kohti vastustajan maalia. 25 minuutin kohdalla vastustajan systeemi toimi taas kerran nappiin; emme yksinkertaisesti ehtineet mukaan ja sama kuvio toistui kuin ensimmäisen maalinkin kohdalla ja luvut jo 0-2. Viktor loukkaantui tämän jälkeen ja suoritettiin eka vaihto (28 min) ja Riku Laine otettiin kehiin.
No 35 minuutin kohdalla puolustuksemme hieman töppäili ja sen seurauksena luvut olivat jo 0-3 ja muutama minuutti myöhemmin vanha systeemi toimi taas ja luvut tauolla jo 0-4. Tauolla TPK ilmeisesti tuli tulokseen, että luvut riittävät jo ja laittoi maalihanat kiinni. Mekin pääsimme näennäisesti toisella jaksolla mukaan, sillä kulmat olivat jo 1-1 ja vaparit hävisimme 7-10, joten jotain säpinää oli kenttäpeliimme tullut tauolla, vai oliko... Toisella jaksolla pyöritettiin vaihtorulettia ansiokkaasti ja luvut pysyivät toisen jakson osalta nolla-nollana.
Takkiin tuli tällä kertaa tylysti 4-0 ja aikamoisia uhkapilviä alkaa kertyä taivaalle, jos peli ei tästä ala parantua. Aki piti vastustajan valmentajana ”siimat kireällä” ja me emme tällä kertaa olleet samalla aallonpituudella vastustajan kanssa.