LTU KAKKONEN

Ja sitten voittoputki aukesi!
2.5.2013 TuTo – LTU 2 – 3(2-1)
Yläkentällä kaunis sää vallitsi ja aika runsaasti katselijoitakin oli paikalla

Toukokuun ensimmäinen peli oli vieraspeli Turussa Yläkentällä ja vastustajana oli TuTo, jonka kausi oli alkanut kahdella tappiolla. Täyttä pistepottia tultiin kyllä hakemaan ja mielessä käväisi se, että juuri viime vuonna juhannuksen aikoihin TuTo-pelistä tällä samalla kentällä voidaan katsoa nousukiitomme pohjamudista alkaneen.
Avauskentällisemme oli seuraava: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat: Kimmo Mäkeläinen – Timo Asikainen – Riku Laine – Viktor Bilishenko – Elias Thureson – Janne Aalto – Antti Koivisto(C) – Olli Mäenpää – Ari Laurila – Tero Tammenlaakso. Vaihtopenkillä olivat Ismo Uusi-Uola, Aklaesso Tontasse, Janne Harju, Tommi Avola ja Aarno Koivisto.
Ottelun alku oli melko tasaista vääntöä, vaikkakin LTU oli hiukan niskan päällä ja tämä tunne lisääntyi koko ajan.
Vastustaja oli melko pitkälle Dibachy-troikan varassa, joista Umid valmensi ja kentällä juoksivat Ali ja Hamid. Varsinkin Ali oli melkoinen vauhtikone, joka saatiin kuitenkin pidettyä suhteellisen hyvin kurissa ensimmäiset parikymmentä minuuttia. Kunnes tapahtui se, mitä ei toivottu, eli kesken meikäläisten painostuksen TuTo saikin aikaan pahan hyökkäyksen, jossa Lauri tuli vastaan keskitykseen ja pallo leijaili TuTo-pelaaja Alille, joka teki luvuiksi 1-0. Jotenkin onnistuimme menemään henkiseen takalukkoon ja pelimme oli hieman sekaisin, joten runsas viisi minuutia myöhemmin Ali oli taas asialla ja upea keskitys leijaili takakulmaan: 2-0. Voiko tämä olla edes totta.
Rivimme olivat hetken totaalisen sekaisin ja päätetttiin tehdä jo ensi jaksolla vaihto: Viki → Aklaesso Tontasse(38 min). Jakson lopulla saatiin sitten kuitenkin henki taas päälle ja kuviot kuntoon. Niinpä jakson viimeisellä minuutilla Mälli laukoi Teron syötöstä taukoluvuiksi 2-1- ja peli oli taas ihan uusi.
Tauko käytettiin nollaukseen: tasuri on yhden maalin päässä ja voitto siiskahden ja aikaa on koko toinen jakso, eli oma peli käyntiin ja rähinä päälle.
Toinen jakso aloitettiin samalla lailla kuin ensimmäinenkin, eli kovalla ryminällä. Niinpä jakso ei ehtinyt vanheta kuin reilun minuutin, kun Akla laukoi kahdesti maaliruuhkaan ja pallo pomppi TuTon omasta pelaajasta verkon perille ja luvut siis jo 2-2. Seuraava hyökkäyksemme johti pari minuuttia myöhemmin taas maaliin, kun Elias laukoi Teron syötöstä luvuiksi 2-3.
Jakson edetessä pidemmälle materiaalinen ylivoimamme alkoi näkyä entistä enemmän ja vaikka lisämaaleja ei enää tullutkaan, niin lähempänä oli meidän neljäs kuin TuTon kolmas maali.
Toisella jaksolla tehtiin kaksi vaihtoa: Timo → Ismo Uusi-Uola(70 min) ja Elias → Tommi Avola (78 min). Ottelun loppuhetket olivat melko värikkäät, sillä TuTolta lensi pari minuuttia ennen täyttä aikaa pelaaja ulos ja sitten vielä lisäajan kolmannella minuutilla Alin pinna paloi myös ulosajon vahvuisesti.
Ottelun tilastot olivat seuraavat: Kulmat 3-4(2-1) meille ja vaparit 11-11(4-7). Mielenkiintoinen fakta ottelusta on se, että kaikista lukuisista tilanteistamme huolimatta ottelun puolivälissä teimme kolme maalia peräkkäisistä hyökkäyksistä.
Seuraavaksi on vuorossa taas kotiottelu, kun vastaamme tulee jo kertaalleen tänä kautena meille katkeraa kalkkia juottanut Turun Weikot ensi viikon perjantaina.