LTU KAKKONEN

29.9.2012
Keskuri
Yleisö: 34

Kausi päättyi kolmen ottelun voittoputkeen! Tästä on hyvä lähteä tulevaan kauteen! TuTo nuijittiin maanrakoon!

LTU – TuTo 5-0 (3-0)

Onnistuneen ”Saari-keikan” ansiosta tilanne oli ennen peliä sopivan seesteinen. Kenelläkään kolmosen alakerrassa ei ollut suurempaa panosta omassa pelissään. Siksi otteluun voitiin lähteä huojentunein mielin.
Paikalla oli kolmisenkymmentä innokasta katselijaa, jotka saivat rahoilleen vastinetta kerrankin.
Kotijoukkue kirmasi kentälle seuraavassa kokoonpanossa: maalissa Yusuf Bello; kenttämiehitys: Riku Laine – Joni Hyytiä – Kimmo Mäkeläinen(C) – Ari Laurila – Viktor Bilishenko – Kimmo Tapaninen – Mika Terävä – Tontasse Aklaesso – Kai Lempinen – Niko Hiltunen (saattoi olla 4-3-3 -pelijärjestelmä).

LTU aloitti ottelun melkoisella vyörytyksellä ja pallo oli tosi tiuhaan kulmalipulla merkkinä kulmapotkuistamme. Toisaalta vaparilinja oli sellainen, että enneminkin TuTolla oli niitä kuin meillä.
Vajaa 10 minuutia oli pelattu kun kotikatsomon aaltoliike palkittiin ensimmäistä kertaa: Kaitsun syöttö tavoitti Nikon, joka laukoi luvuiksi 1-0. Kolme minuuttia ehti kulua ja taas rävähti: Aklan syötöstä Nikon lapikas puhui taas ja luvut 2-0 ja tuntui, että tässä tämä peli sitten olikin. LTU:n hyökkäykset vyöryivät toki edelleen ja tilanteita enempiinkin maaleihin olisi ollut, mutta ihan ei viimeistely osunut kohdalleen. 38 minuutin kohdalla Nikon hattutemppu näki päivänvalon, kun Jonin viidenkymmenen metrin pystysyöttö tavoitti ottelun ”kultakypärän” ja luvut 3-0, jotka olivat voimassa myös tauolla.

Toisin kuin TuTo, joka vaihtoi tauolla viimeisen kierroksen hengen mukaisesti neljä pelaajaa, LTU jatkoi samalla permanentilla. Reilu minuutti ehdittiin pelata ja luvut olivat 4-0, kun Akla räväytti Arin syötöstä kahdestakymmenestä metristä pallon maaliin.
LTU:n vaihtosirkus toisella jaksolla oli: (59 min) Mika Terävä-> Antti Koivisto, (63.) Ari Laurila->Olli Mäenpää, (66.) Niko Hiltunen → Tero Tammenlaakso ja (72.) Tontasse Aklaesso-> Janne Harju.
Loppunumerot 5-0 teki Teron syötöstä Akla parikymmentä minuuttia ennen loppua.
Lisämaaleihin oli toki toisellakin jaksolla huimasti mahdollisuuksia. TuTon maalivahti venyi välillä tuurillakin pallon eteen ja piti luvut siedettävinä, vaikka rumputulitus olikin melkoista.
TuTon vaarallisin paikka taisi olla reilun 50 minuutin kohdalla, kun keskitys tavoitti pelaajan maalimme takatolpalta ja nuppaus suuntautui sivuverkkoon.
Loppuhetkillä tunteet kuumenivat hieman kentällä ja TuTon pelaajalle näytettiin punaista kortti muutama minuutti ennen loppua.
Kotijoukkueen tähdistö oli : Niko Hiltunen 3 tähteä, Tontasse Aklaesso 2 ja Kimmo Tapaninen 1 tähteä.

Kauden loppu oli komeaa katseltavaa, kun kolmesta ottelusta tuli lopussa täysi pistepotti maalierolla 9-0. Tilanne olisi varmaan ollut toisenlainen koko kauden osalta, mikäli lopulliset valmennuskuviot olisivat selvinneet aikaisemmin. Nyt on ohjelmassa pieni tauko ja tosissaan harjoitteluun käydään varmasti taas tammikuussa, kun tekonurmet vihertävät taas.