LINKIT
LTU KAKKONEN

9.3.2014 LTU – TuWe 2-2 (0-1)

Huollon kannalta voi todeta tästä pelistä, että ei välttämättä kannata lähteä peliin illalla, jos aamulla on Celsius-kuumemittarin mukaan lämpöä 39,2. Vaikka Burana-kuuri laskeekin lämpöä päivän mittaan, niin lopputulos ei välttämättä ole paras mahdollinen.

TuWe oli päivän vastustaja. Viime kaudella kohtasimme kolme kertaa ja joka kerta tuli pataan. Kaikki muistavat hyvin, että kolmas kerta oli se viimeinen niitti silloisen valmentajan arkkuun...
Otteluun lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Jarno Kurokallio; kenttäpelaajat Ismo Uusi-Uola – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Matias Yli-Olli – Aleksi Sinkkonen – Aklaesso Tontasse – Elias Thureson – Sami Lehtilä – Tuukka Keskikallio – Bruno.
Ottelu alkoi paljon kovemmalla tempolla kuin edelliset harjoituspelit. Molemmat joukkueet pelasivat värikästä ja räväkkää peliä. TuWe oli alusta lähtien hieman enemmän mukana pelin juonessa ja 7 minuutin kohdalla se siirtyi 0-1 johtoon. Tämän jälkeen kotijoukkueellakin oli joku paikka; mm. Matias nuppasi hienosti vaparin jälkitilanteesta, mutta tuloksetta.Puolen tunnin pelin jälkeen TuWella oli muutaman hyvän tilanteen setti, jonka Japi selvitti maalissa hyvin. Tauolle mentiin luvuissa 0-1. tilastot ensimmäiseltä jaksolta :vaparit 10-6, kulmat 0-2 ja paitsiot 2-0.

Tauolla tehtiin pari vaihtoa: Elias → Olli Mäenpää ja Sami → Niko Hiltunen. Vaihdot piristivät kotijoukkueen hyökkäyspäätä ja vajaaseen kymmeneen minuuttiin saatiin pari hyvää tilannetta, kun Olli oli päästä yksin läpi ja hetkeä myöhemmin joku pääsi kokeilemaan lähes tyhjään maaliin sijoitusta. Tämän jälkeen tehtiin vielä yksi vaihto: Ismo → Joni Hyytiä(13 min). LTU:n tehohetki toisella jaksolla oli parin minuutin pituinen(16-18 min). Tuohon intensiiviseen momentumiin tehtiin pari maalia. Ensiksi Olli Aklan esityöstä tasoitti pelin ja sitten kotvanen myöhemmin Matias räjäytti pankin hirveän sätän jälkeen ja johdimme 2-1.
Tilanteita oli tämänkin jälkeen molemmilla joukkueilla, Japi pelasti välillä erikoisillakin vastaantuloillaan tilanteen. Runsas kymmenen minuuttia ennen pelin päättymistä (toisen jakson 33. min) vastustaja tykitti näyttävästi vasempaan yläkulmaan loppuluvuiksi 2-2 ja tätä voidaan pitää tilanteisiin nähden oikeana lopputuloksena, vaikakin toisen jakson tilastoista voisi saada eri kuvan: vaparit 13-5; kulmat 5-2 ja paitsiot 1-2.
Ja kuten valmentaja Pauli Koski pelin jälkeen kommentoi, nyt alkaa näyttää siltä, että tulevaan kauteen valmistautuminen on mennyt hyvin ja luotttavaisin mielin voidaan odottaa alkavaa kautta.