LTU KAKKONEN

13.6.2014 III divaria Kaarinan Keskuskentällä

LTU – TuWe 2-3 (1-2)
⁃eihän tässä näin pitänyt käydä…

Viikon toinen ottelu, katsojia ei hirmuisen paljon ollut vaivautunut paikalle. MM-kisat verottivat tietysti katsojalukuja ja toinen on se, että perjantai-iltana Suomen kesässä voi olla muutakin tekemistä, esimerkiksi saunan lämmittämistä tai tänä vuonna avannon hakkuuta.

Maanantain tappiosta oli sisuunnuttu sen verran, että nyt oli tarkoitus näyttää kotiyleisölle, että kuulumme sarjan keskikastin parempaan puoliskoon.
Avauskokoonpanomme oli: maalissa Jarno Kurokallio, kenttäpelaajat Matias Yli-Olli – Santeri Ratia – Riku Laine – Ismo Uusi-Uola – Tuukka Keskikallio – Janne Aalto – Olli Mäenpää – Elias Thureson – Sami Hakala – Bruno Mbonu.

Jälkeenpäin ajatellen tämä peli meidän olisi pitänyt voittaa ja kirkkaasti. Pelasimme kuitenkin kauden tähän asti parhaimman ottelumme, mutta kuten niin usein on todettu: työvoittoja ei jaeta pallopeleissä ja maalit ratkaisevat. Huonoja ”viboja” aiheutti tietysti taas tuomari, joka tälläkin kertaa muisti huomauttaa, että toisen maalin maaliverkko ei ole kunnossa( KaaPo pelissä maanantaina se oli ok.) ja se pitää korjata ennen pelin alkua.

Aloitimme todella pirteästi ottelun. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana luvut olisivat voineet hyvinkin olla 2 tai 3-0. Mällillä mm. oli hyvä paikka, josta pallo saatiin vain tolppaan. Reilun kymmenen minuutin kohdalla vastustajalla oli vapari hiukan rankkarialueen ulkopuolelta, melkoisen vaarattomalta näyttänyt tilanne. Vapari muutti kuitenkin suuntaa meikäläisistä ja meni maaliin ja tilanne 0-1 hiljensi kotikatsomon totaalisesti.
Muutama minuutti myöhemmin vastustaja hyökkäsi taas ja oikealta tullut keskitys osoittautuikin tarkaksi laukaukseksi takayläkulmaan ja nyt olisi katsomossa kuullut nuppineulan putoamisesta tulevan äänen: 0-2.
Puolen tunnin pelin jälkeen saimme taas paremman otteen pelistä. Ensiksi Mällin ampuma vapari (32 min) meni niukasti yli ja hetkeä myöhemmin Brunon syötöstä Mälli kavensi luvuiksi 1-2.
Taukoluvuiksi saatiin siis 1-2 ja koneisto tuntui toimivan hyvin. Tilastot ensimmäiseltä jaksolta: vaparit 8-6, kulmat 6-1 ja paitsiot 2-2.

Puoliajalla ei tehty vaihdoksia. Sitten toisella jaksolla suoritettiin seuraavat vaihdot: Bruno -> Niko Hiltunen(57 min) ja Ismo -> Sami Lehtilä(81 min).
Toisen jakson alkuun saatiin taas tukku hyviä tilanteita ja kymmenen minuutin kohdalla oli varsin hyvä hässäkkä TuWen maalilla. Vastustajalla oli varttia ennen loppua hyvä tilanne, jonka Japi maalissa hoiti hienosti. Loppua kohden saimme yhä paremman otteen pelistä ja viisi minuuttia ennen loppua Janne antoi hyvän kulman ja Sami Hakala nuppasi tyylikkäästi luvuiksi 2-2. Tietysti tämän jälkeen haettiin voittomaalia innokkaasti, ehkä liiankin. Kävi niin kuin joskus aikaisemminkin, eli lisäajan kolmannella minuutilla vastustajalla oli yllättäen meidän virheemme seurauksena tilanne maalillamme ja loppuluvuiksi tuli tosi tylyt 2-3.
Kotijoukkueen tähdistö oli tällä kertaa: Sami Hakala 3, Janne Aalto 2 ja Tuukka Keskikallio 1.
Tilastot toiselta jaksolta: vaparit 5-2, paitsiot 2-0 ja kulmat 5-2.