Pääsiäisen otteluruuhka ei alkanut hyvin!
Suomen Regions´cupin peli Kupittaalla
29.3.2013 LTU – TuWe 0 – 1(0-0)
Aurinkoinen mutta kolea päivä Kupittaalla.

Pääsiäisen ottteluruuhka alkoi kotiottelulla Suomen Regions´Cupissa Turun Weikkoja vastaan Kupittaan tekonurmella pitkänäperjantaina. Weikkoja vastaan on pelattu viimeksi harjoitusottelu viime vuoden keväällä, jolloin hävisimme 0-4. No alkuhäsläysten jälkeen peli päästiin aloittamaan ajallaan ja vaihtopenkillekin löytyi pari urhoollista, joten ihan pelkän avauksen varassa ei tänään oltu.
Avauskentällisemme oli seuraava: maalissa Yusuf Bello; kenttäpelaajat: Riku Laine – Matias Yli-Olli – Kimmo Mäkeläinen(C) – Janne Harju – Teijo Haverinen – Niko Hiltunen – Elias Thureson – Viktor Bilishenko - Ari Laurila – Tero Tammenlaakso. Vaihdokit olivat Timo Asikainen ja Aarno Koivisto.

Ottelun tilastot antavat ehkä jonkinlaisen käsityksen siitä, miten peli kentällä sujui. Kulmat olivat nimittäin 1 -11(0-4) TuWelle ja vaparit samoin 13 – 17(9-8).
Ensi jaksolla reilun 25 minuutin pelin jälkeen vastustajalla oli aivan avopaikka tehdä maali; onneksi Riku pelasti lähes maaliviivalta ja seurauksena oli vain jakson neljäs kulmuri. Muuten ensi jakso meni Weikkojen merkeissä. Vaparit tosin olivat meidän eduksemme vielä tällä jaksolla, mutta muuten oli kovin aneemista hyökkäystoimintaa.
Tauolle mentiin onnellisesti tasapelitilanteessa. Lisäksi toisen jakson alkuun saatiin kehitettyä hyväntuntuinen tilanne reilun vitosen pelin jälkeen. Ja kuten monesti käy, kun hyökätään innokkaasti, niin pallo on seuraavassa sekunnissa jo omalla maalilla. Bello pelasti tällä kertaa tilanteen. Seurauksena oli kuitenkin kulmapotku, jonka jälkitilanteesa vastustaja sitten rankaisi sen ainoan kerran tässä pelissä ja luvut muuttuivat 0-1. TuWella oli nyt mainio ote peliin ja sen seurauksena taas yksi läpiajo, jonka Bello torjui ositttain ja Matias paikkasi onneksemme erinomaisesti.
Jakson puolivälin paikkeilla tehtiin mahdolliset pari vaihtoa: Viki → Timo Asikainen(21 min) ja Tero → Tane Koivisto(25 min). Osittain vaihdoista oli apua, sillä saatiin kehitettyä yksi hyvä tilanne, joka meni kuitenkin ketuille. Jakson loppu oli vastustajan hallintaa, meidän rikkeistä tuli välillä liukuhihnalta vapareita ja toisin päin taas ei liki mitään.
Tilanteisiin nähden voidaan sanoa, että pelin voitti parempi joukkue ja mielenkiinnolla, onneksi ei sentään pelokkaasti, odotetaan keväällä koittavaa uusintamatsia sarjapelissä.