Keskuri
Yleisö: 43

Jälleen tiukka taistelu - silti loppujen lopuksi kaksi pistettä hävittiin!

LTU – VG-62 2 - 2 (1 - 1)

Sateeton sää suosi tätä perjantai-illan kamppailua Littoisten keskuskentällä Kaarinassa. Liekö Lontoon kisojen mitalihuuma vaikuttanut tilanteeseen, vaikea sanoa, kuitenkin vain muutama kourallinen katsojia oli paikalla juhlistamassa ottelua. Sateiden jälkeen ilma oli erinomainen hyvään peliin ja kaiken kruunasi Littoisten oma kultakurkku kuuluttajana.

Otteluun lähdettiin seuravalla kokoonpanolla: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat Riku Laine – Kimmo Tapaninen – Mika Terävä – Joni Hyytiä – Tontasse Aklaesso – Kai Lempinen © - Alexander Törnroth – Janne Aalto – Niko Hiltunen – Olli Mäenpää.

Tämä oli vaihteeksi hyvin tärkeä peli, josta ei ollut syytä tulla takkiin. Alku pelistä menikin pienen tunnustelun merkeissä ja vähitellen vastustaja pääsi paremmin otteluun kiinni ja loi maalillemme vaarallisemmat tilanteet. Vartin pelin jälkeen vastustajalla oli ollut yksi paha tilanne, jonka Lauri hoiti hyvin ja ensimmäisen kulmapotkumme jälkeen meillä oli oma tilanteemme. Tämän jälkeen saatiin uutta tehoa koneeseen ja parinkymmenen minuutin kohdalla Mällillä oli hyvä paikka, mutta pallo leijaili yli.. Sitten pari minuuttia myöhemmin saatiin taas rakennettua jonkinlainen tilanteen poikanen, joka kuivui kokoon ja vastustaja pääsi salamannopeaan vastahyökkäykseen, josta seurasi rikkeen jälkeen heille rankkari ja numerot muuttuivat : 0-1.
Onneksi takaiskusta ei lannistuttu, vaan koukkuun laitettiin ns. uutta matoa ja homma taas käyntiin. Pari minuuttia myöhemmin Jannen hyvä ristipallo tavoitti vasemmalla puolen kenttää Aklan, joka tälläsi suhteellisen selvästä avopaikasta armottomasti luvuiksi 1-1.
Jakson loppupuolta synkensi hieman Laurin loukkaantuminen, mutta kylmäsprayn ja suomalaisen sisun avulla Lauri pystyi jatkamaan peliä. Erän viime minuutit olivat hiuksen hienosti meidän hallinnassa ja esimerkiksi Aklalla oli yksi hyvä 100000 CFA-frangin paikka, joka tyssäsi ampumasektorissa olleeseen omaan pelaajaan ja avustavan lippuun. Taukotilanne siis 1 – 1.

Tauolla tehtiin yksi vaihdos: Niko - > Tero Tammenlaakso.
Toinen jakso piti aloittaa kyllä sähinällä ja ensimmäiset pari minuuttia siltä näyttikin. Sitten tuli nukahduksen aika ja vastustaja pääsi läpi ja teki katsomon hiljentävät lukemat 1-2.
Hetken kesti toipua tästä kylmästä suihkusta, mutta sitten alettiin hakea tasoitusta tosissaan ja laitettiin itsemme likoon entistä enemmän. Tunnin pelin kohdalla vaihdettiin: Janne - > Viktor Bilishenko.
Loppua kohden tilanteita luotiin enemmän ja vaarallisempiakin, mutta usein kävi niin, että vaihtopenkin näkemykset vapaapotkuista ja muista eivät menneet tuomarin kanssa aivan yksi yhteen.
Loppuhetkillä oltiin pitkään tekemässä vaihtoja ja vihdoin myös saatiin lupa sellaiseen. Kävi kyllä tavallaan kannaltamme hyvin, että tuomari ei antanut lupaa vaihtaa heti, sillä näillä hetkillä Rikun syöttö tavoitti Teron, joka pääsi oikealta laidalta avopaikkaan eikä erehtynyt ja luvut 2-2. Tämän jälkeen tehtiin vaihto:Joni → Antti Koivisto. Terolla oli tämän jälkeen vielä yksi huippupaikka, joka epäonnistui hiuksen hienosti.

Loppulukemat siis 2-2. Parempi näin kuin tappio. Muualla pelattiin kuitenkin nyt sen verran ristiin, että ero seuraavaan joukkueeseen kasvoi neljästä pisteestä viiteen.
Raati valitsi kotijoukkueen tähtisikermään seuraavat pelaajat: 3 tähteä Kimmo Tapaninen, 2 Joni Hyytiä ja 1 Tero Tammenlaakso.
Seuraava ottelu on miltei kotiottelu, kun pelaamme vieraissa KaaPoa vastaan. Siihen peliin tarvitaan kyllä kannustajia katsomoon, joten toivotavasti mahdollisimman moni ehtii paikalle Lontoon kisajännittämisistä huolimatta.