LTU KAKKONEN

25.7.2014 syyskierroksen kotiavaus oli vähällä päättyä katastrofiin Kaarinassa

LTU – VG-62 2 – 2 (2-0)

Aurinkoinen sää vallitsi, lämmintä yli 30 astetta, katsomossa ne 43 urhoollisinta kannattajaamme ja muutama muualtakin saapunut.

Täytyy hiukan palata vielä edelliseen otteluraporttiin, jossa kerroin Uchen käsivirheestä ja ulosajosta. Erotuomariraportin mukaan kyse oli kuitenkin siitä, että hän tuli molemmat jalkapohjat edellä vastustajan kintuille. Lisäksi täytyy todeta Brunon omaksuneen hyvin MM-kisojen tuuletusmallin maaleissa. Tämä vanhoista hölinöistä ja eteenpäin.

Otteluun lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Olli ”Mälli” Mäenpää; kenttäpelaajat. Riku Laine – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Antti ”Kopo” Koivisto © - Janne Aalto – Sami Hakala – Elias Thureson – Niko Hiltunen – Sami Lehtilä – Bruno Mbonu.
Vaihtoonkin jäi vielä tukku hyviä pelimiehiä.

Ottelulla oli hyvin erikoinen luonne, sillä molemmilla jaksoilla LTU hallitsi peliä melkoisen selvästi juottotaukoon asti ja siinä vaiheessa kuviot sitten jostain syystä ,vaikka juuri oli annettu tarkentavat ohjeet, sekosivat totaalisesti.
Ensimmäinen 20 minuuttia meni kotijoukkueen nuottien mukaan. Pari minuuttia oli pelattu, kun vastustaja rappasi hyökkääjämme rankkarialueella puhalluksen arvoisesti. Timo Asikainen laukoi vuoren varmasti vasempaan alakulmaan luvuiksi 1-0. Tämän jälkeen peli oli LTU:n hallussa ja muutama maukas tilannekin kehiteltiin ennen kuin parin kymmenen minuutin kohdalla Janne Aallon pitkä syöttö tavoitti Brunon, joka teki luvuiksi jo 2-0.
Tässä vaiheessa pidettiin sitten juomatauko. seuraavat kymmenen minuuttia menivät sitten harakoille, eli pelimme ei enää sujunut niin kuin aikaisemmin. Puolen tunnin pelin jälkeen vastustajalla oli mainio vapari, jonka Olli selvitti erinomaisesti. Jakson viimeisten minuuttien aikana saimme taas pelin uomiinsa ja muutama minuutti ennen taukoa Elias pääsi läpi ja pääsi kahdesti kokeilemaan onneaan laihoin tuloksin. 3-0 tässä vaiheessa olisi varmuudella jo murtanut vastustajan henkisen selkärangan. Puoliajalle mentiin kuitenkin tilanteessa 2-0.

Tässä vaiheessa ei tehty vaihtoja. Toisen jakson alkuun saimme taas tukun tilanteita kehiteltyä vastustajan maalille.
Avausvaihtomme oli Niko -> Viktor Bilishenko (63 min). Hetki tämän jälkeen maalillamme oli ensimmäinen VG:n tämän jakson vaarallinen tilanne, kun puolustuksemme jatkoi pallon maalivahdille tosi uhkarohkeasti päällä. Tällä kertaa selvittiin kentällä pelkällä säikähdyksellä ja katsomossa nitropurkilla. Pari minuuttia myöhemmin sitten tapahtui se, mitä oli jo hiukan aavisteltukin. Meiltä alkoi vauhti hiipua ja vastustaja pääsi meidän harhasyöttömme hyödyntämään mainiosti ja kavensi luvuiksi 2-1.
Jakson viimeiset vaihtomme olivat: Sami Lehtilä -> Janne Ijäs(71 min) ja Kopo -> Ismo Uusi-Uola(81 min). Kavennusmaali antoi vastustajalle uutta puhtia ja pahoja tilanteita nähtiin maalillamme turhankin usein. Mälli hoiti ne kaikki mallikkaasti, kunnes vajaa vartti ennen täyttä aikaa VG tasoitti luvuiksi 2-2. Viimeisten kymmenen minuutin aikana molemmilla oli yritystä vielä jäljellä ja voittomaalia yritettiin tehdä tosissaan. Olematta turhan vieraskorea täytyy todeta, että vastustaja oli lähempänä maalia kuin me loppuhetkillä. Pisteet tasattiin siis luvuin 2-2.
Raati arvioi kotijoukkueen tähdistön tällä kertaa näin: Janne Aalto 3, Bruno Mbonu 2 ja Olli Mäenpää 1.
Vastus kovenee jatkossa, sillä ensi viikolla kotiottelut jatkuvat lauantaina ja vastustajana on FC Åland.