27.5.2011 Kaarinan Keskuskenttä

Yleisöä 37

LTU – VG-62 2-2 (1-2)

Ensimmäinen peli keskurin sametilla, nättiä futista, aurinko paistaa ja katsomo pullistelee faneista. Hyvä meininki eli Meiju Suvas. Noooh, ei se ihan näin mennyt paitsi että kenttä oli samettia, tällä kertaa märkää sellaista.
Molemmat joukkueet pyrkivät ottamaan tilan pois vastustajalta, eikä järkeviä hyökkäyskuvioita nähty kovin montaa kumpaankaan suuntaan. Litun pelissä näkyi, että päälle oli jäänyt ns. ”pienen kentän pelitapa.” Laitoja ja tilaa harvemmin hyödynnettiin. VG sen sijaan oli asiasta hajulla ja haki ristipalloilla tilaa puolustuksen selustasta. Litulla oli silti useita paikkoja avausjaksolla, lähinnä maalinedushässäköitä, jotka syntyivät erikoistilanteista. Sieltä puuttui kuitenkin se shefki joka olisi jyrännyt pallon maaliin.
Kotijoukkueen johtomaali syntyi kuitenkin pelitilanteesta. Vartin pelin jälkeen Kölli Koiviston hieno nosto löysi 16:n alueelle pystyjuoksun tehneen Pitkäsen, joka lirutti pallon pakin ja maalivahdin estelyistä huolimatta alakulmaan. Tästä alkoikin sitten Litun koomailu. Syöttöjä napsahteli vastustajan jalkaan jatkuvasti, etenkin keskialueella. VG:n tasoitus oli tästä hyvä esimerkki. Rentoa neppailua Litun keskikentältä ja vieraiden Tuomi oli yksin läpi. 1-1. Naantalilaisten johtomaalissa pallo otti ns. nokialaisen kumirintakimmokkeen Litun veskarista ja Cimili sai nostaa reboundista pallon tyhjiin.

Toinen jakso alkoi entistä kovemmalla vääntämisellä. Maalipaikkoja ei juuri nähty ja jostain syystä peliä pelattiin koko ajan samalla laidalla. Litu hyökkäsi oikealta ja VG vasemmalta. Vastalaidalla kaverit etsivät lämpimikseen neliapiloita.
Illan Matti Nykänen-viiri parhaasta aivopierusta menee tällä kertaa ilman muuta Naantaliin. Numero 10 Jussi Sipponen. Vaihdosta sisään 80:nnella minuutilla. Sukille ja keltainen ajassa 82. Uudestaan sukille ajassa 83. ja suihkuun. Litu alkoi taas saada jonkinlaisia tilanteitakin. Tasoitusmaali tuli, kun peliä oli jo pelattu lähes 90 minuuttia. Mika ”taivasvarjele” Terävän vapari kohti etukulmaa aiheutti maalivahdille sylkyreaktion, josta Pinkki Hyytiän onnistui runnoa pallo maaliin ruuhkan keskeltä.
Pelin lopputulos oli kaiketi oikeutettu, mutta ainakin Litu voi toivoa jatkossa selkeää tasonparannusta.