KUVIA
LINKIT
LTU KAKKONEN

Upea huipentuma jalkapallokaudelle -
500 katsojaa todisti Turun Yläkentällä LTU:n voittoa Errea-piiricupin finaalissa!!

19.10.2014 LTU – Wilpas 3–0 (1–0)

Jännittävien vaiheiden jälkeen LTU oli selviytynyt Errea piiricupin finaaliin. Sunnuntaina 19.10. klo 17 alkoi Turun urheilupuiston Yläkentällä taistelu palkintorahoista, sillä tämän cupin voittaja kuittaa 1000 euron lahjakortin ja hävinnytkin saa vielä 250 euron lahjakortin.

Otteluun lähdettiin seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Uche Onuorah; kenttäpelaajat: Riku Laine – Santeri Ratia – Timo Asikainen – Antti Koivisto © - Olli Mäenpää – Mika Terävä – Janne Aalto - Matias Yli-Olli – Niko Hiltunen – Bruno Mbonu.

Alkuseremonioiden jälkeen ottelu pääsi vauhtiin ja ensimmäisen puolitoista minuuttia ottelua tuntui hallitsevan Wilpas. Molemmat joukkueet aloittivat tarkalla pelillä ja kotijoukkue oli alkuun hermostuneempi osapuoli. Vajaa vartti ehdittiin pelata ennen LTU:n ensimmäistä kulmaa, jonka jälkitilanteesta saatiin hyvä veto aikaan. Parinkymmenen minuutin kohdalla Wilppaalla oli hyvä tilanne ja miltei heti uudelleen paha tilanne, mutta Uche hoiti homman kotiin. Tässä olikin sitten Wilppaan osuus ensimmäisen jakson tilanteista. Tässä vaiheessa LTU otti selkeämmin kapellimestarin sauvan käteensä ja tilanteita alkoi syntyä. Bruno syötti Penan ihan avopaikkaan, mutta leveäksi meni, hetki sen jälkeen Janne kokeili ruudin kuivuutta ja Bruno myös. Vielä ei mitään erityistä tulosta saatu kuitenkaan. Sitten kello näytti pelatuksi 37 minuuttia ja muutaman sekunnin päälle kun Penan syöttö tavoitti Mällin, joka sijoitti luvuiksi 1-0. Ja tämä oli tilanteisiin nähden täysin ansaittua. Jakson lopulla LTU:lla oli vielä hyvä kulmurin jälkitilanne, joka meni taivaan tuuliin tällä kertaa. Taukotilanne 1-0.

Ensimmäisen jakson tilastot: vaparit 4-8, paitsiot 4-1 ja kulmat 2-2.

Tauolla ei tehty vaihtoja. Kotijoukkue aloitti toisen jakson ryminällä ja ensimmäisen vartin aikana Wilpas ei kunnolla päässyt keskiviivan paremmalle puolelle. Ensimmäinen kulma tuli jo minuutin pelin jälkeen. Pelikello näytti pelatuksi 50 minuuttia, kun Pena syöksyi läpi rajusti ja yritys palkittiin taas kulmalla. Hetki tämän jälkeen Bruno kamppaili läpi laidasta ja syötti upeasti maalille, jossa Mälli latasi suoraan syötöstä yläriman kautta luvuiksi jo 2-0. Kentällä ei tässä vaiheessa ollut kuin yksi joukkue ja niinpä reilu vitonen myöhemmin Brunon syötöstä Pena teki luvuiksi 3-0 ja vaihtoaitioon miltei kuuli, kuinka vastustajan henkinen selkäranka napsahti. LTU:lla oli vielä pari hyvää tilannetta loppujaksolla: Mälli rynni läpi, veto meni ohi ja Kopolla oli kulman jälkitilanteessa hyvä ”nosto”. Viimeisen vartin aikana vastustajalla oli taas enemmän otetta pelistä, mutta se ei johtanut mihinkään tulokseen.

Toisella jaksolla tehtiin kaikkiaan 4 vaihtoa: Niko -> Sami Lehtilä (71min); Matias -> Ismo Uusi-Uola(80 min); Bruno -> Tuomas Yli-Hollo (90 min) ja Olli -> Janne Ijäs (90 min).

Tilastot toiselta jaksolta: vaparit 1-4; paitsiot 3-1 ja kulmat 6-4.