LTU KAKKONEN

22.4.2011 Salo kht

Yleisöä muutaman kymmentä sympaattista salolaista.

Wilpas – LTU 0-3 (0-1)

Avauskierroksen tappio Pallokerholle oli kirvoittanut Littoisten ylpeyden taistelemaan tärkeistä avauspisteistä. Muutama avainmies oli poissa kokoonpanosta poissa, mutta se ei aiheuttanut tänään suurempia ongelmia.

Pelin alkuun lähdettiin taas molemmin puolin vähän takajalalla, eli katseltiin mitä se vastustaja oikein juonii. Peli aukesi kunnolla vasta 19 minuutin kohdalla, kun veturimies Koiviston vippaus löysi täyttä häkää pystyyn juosseen Mälli Mäenpään. Salolaispuolustus aukeni kuin Stockmannin ovet ja Mällille jäi helppo työ kiertää vastaan rynnännyt kassari. Tämä 0-1 tilanne jäi myös taukotulokseksi, vaikka myös Wilppaalla oli yksi avopaikka. Kaikenkaikkiaan melko tasainen jakso, jossa Litulla ehkä hieman enemmän maalipaikkoja.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue vaihtoi kuusi tuoretta jalkaa. Liekö johtunut tästä vai mistä, mutta Litu näytti hetken ajan olevan hieman seisahtaneessa tilassa. Pikkuhiljaa kone lähti taas käyntiin ja 63 minuutin kohdalla nähtiin todellinen supervaihto. Kentälle juoksi (LTU:n 79-vuotisjuhlakauden kunniaksi) kireässä retropaidassaan Heikki Villa, joka ehti olla kentällä vain 28 sekuntia, ennen kuin Mälli ja Riski petasivat miehelle hyvän keskityksen maalin eteen. Hessu ei erehtynyt ja tilanne oli tässä vaiheessa 0-2. Eikä aikaakaan kun salolaiset hiljennettiin jo kolmannen kerran. Mälli oli mukana tässäkin maalissa; kaaripallo puolustuksen yli Nääki Niemiselle, joka latasi puolivolleysta pallon maalin alakulmaan, maalivahdin käsien kautta. Peli alkoi olla taputeltu.

Ottelussa pelattiin kovaa, mutta ei missään vaiheessa erityisen rumasti.
Litusta pitää vielä nostaa esiin valtavan työmäärän kymppipaikalla tehnyt Viki Bilishenko.