LINKIT
LTU KAKKONEN

23.5.2014 III divisioonan ottelu Kaarinan keskuskentällä

LTU – Wilpas 2 – 2 (1-0)

Kauden avausottelumme Kaarinan keskuskentällä. Ruoho erinomaisessa kunnossa sää suosi ja yleisöäkin tavallista enemmän paikalla. katsojamäärään vaikutti luonnollisesti se, että ottelun tauolla jaettiin Kultanummiturnauksen voittajajoukkueille kiertopalkinnot.

Viime pelin jälkeen oli tullut sen verran jobin postia, että Tapani Välimäen loukkaantuminen olikin ennakoitua pahempi ja uusi diagnoosi oletti hänen olevan pelikunnossa taas ensi kautena.

Voittoa lähdettiin tavoittelemaan tietysti, mitäs muuta. Avauskenttämme oli tällä kertaa seuraava: maalissa Lauri Raitala; kenttäpelaajat: Mika Terävä – Riku Laine – Matias Yli-Olli – Santeri Ratia – Janne Aalto – Aleksi Sinkkonen – Olli Mäenpää – Elias Thureson – Viktor Bilishenko – Bruno Mbonu.

Kotijoukkue aloitti ottelun räväkästi ja vei ensijaksosta reilun puolen tunnin ajan Wilpasta kuin litran mittaa. Viiden minuutin kohdalla oli ensimmäinen kulma ja siitä reilu minuutti ehti kulua, kun Elias Thureson teki ”Mälli ” Mäenpään syötöstä luvuiksi 1-0. Kympin kohdalla Mika antoi hyvän vaparin, jonka Bruno nuppasi hiuksen hienosti ohi.
Muutenkin jakson alkupuolella nähtiin paljon erikoistilanteita. Elias taisi vetää kentän tämän vuoden korkeusennätyksen jalkapallossa ja Mika joutui vaihtamaan toiset tossut. Puolen tunnin paikkeilla kotijoukkueella oli parin intensiivisen minuutin aikana kolme hyvää paikkaa putkeen, mutta viimeistely ontui jälleen hieman. Puolen tunnin pelin jälkeen Wilpaskin sai tilanteita aikaan. Heillä oli pari kulmuria ja hyvä vapari. Ihan jakson loppuhetkillä Brunon syötöstä Elias pääsi läpiajoon, mutta epäonnistui.
Taukolukemat siis 1-0 meille. Jakson tilastot: kulmat 5-2, vaparit 5-8 ja paitsiot 3-1.

Tauolla ei tehty vaihtoja, joten samalla kokoonpanolla jatkettiin. Jakso alkoikin räväkästi, sillä Viki pääsi yksin läpi, mutta tuloksetta. Sitten reilun viiden minuutin aikana peli tuntui karkaavan meiltä. Ensin Wilpas laukoi yläkulmaan (48 min) 1-1 ja hetkeä myöhemmin vapari meni suoraan maaliin(53 min) ja vierailijat siirtyivät 1-2 johtoon.
Hetken hämmennyksen jälkeen koneistomme oli taas kuosissa ja takaa-ajo alkoi. Loimme tukun hyviä tilanteita niin kulmista kuin muutenkin, mutta mikään ei tuntunut onnistuvan. Parilla vaihdolla haettiin myös lisätehoja: Matias -> Antti Koivisto(65 min.) ja Viktor -> Timo Asikainen(74 min.).
Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1-2. Lisäaikaa oli muutama minuutti ja niiden aikana saimme rankkarin, jonka Mika Terävä sijoitti varmasti maaliin loppuluvuiksi 2-2. Tulos ei nyt ihan ole oikeudenmukainen, sillä pelitilanteisiin nähden voiton olisi pitänyt jäädä kotiin. Maalit ratkaisevat, joten pistejako tällä kertaa.
Tilastotietoja toiselta puoliajalta: vaparit 6-6, paitsiot 3-2 ja kulmat 6-0.
Kotijoukkueen tähdistöpelaajat olivat tällä kertaa: Mika Terävä 3 staraa, Lauri Raitala 2 ja Elias Thureson 1.