Salo
Yleisöä: 120

Voittokin oli ihan tarjottimella, muttei vaan maistunut...

Wilpas – LTU 1-0 (0-0)

Helluntain vieraspeli oli Salossa paikallista Wilpasta vastaan. Sää oli kesäinen ja ottelussa oli varmaan 120 katsojaa, joka on meidän tämän kauden ennätys.
Ongelmia oli tietysti matkassa, kun sovitaan kokoontuminen kentälle, niin ei varmuudella tiedetä ovatko kaikki paikalla ajoissa. Joka tapauksessa sen verran porukkaa oli kasassa, ettei tarvinnut vajaalla pelata, vaikka sekin vaihtoehto välillä häilyi mielissä.

LTU aloitti seuraavalla kokoonpanolla: maalissa Yusuf Umar Bello; kenttäpelaajat: Viktor Bilishenko – Kimmo Mäkeläinen(C) – Mika Terävä – Janne Harju – Kai Lempinen – Janne Aalto – Ari Laurila – Aklaesso Tontasse – Olli Mäenpää – Niko Hiltunen.

Peli lähti hieman tahmeasti käyntiin ja vastustajalla oli runsaaseen kymmeneen minuuttiin jo kolme hyvää paikkaa siirtyä johtoon, onneksi Yusuf loisti torjunnoillaan ja tilanne pysy nollassa. Meilläkin oli liki yhtä pahoja tilanteita pari kipaletta, joista Mällin paikka oli niin hiuskarvan varassa, että jos siitä olisi tullut maali, niin peli olisi saanut toisen luonteen.
Tuntui välillä, että LTU hallitsi peliä näennäisesti, mutta vastustajan maalilla oli vain sitä uutuuria(=huonoa onnea,ruotsintajan huomautus) ja tilanteet eivät johtaneet mihinkään. Itse asiassa tuntui siltä, että kunhan saadaan ensimmäinen maali, niin homma on hoidossa ja pisteet lähtevät kotimatkalle mukaan.

Tauolle joka tapauksessa tasaluvuissa 0-0. Vaihtoja ei tehty joten samalla aloitettiin toinen jakso. Peli jatkui samanlaisena kuin oli ensimmäinen puoliskokin. Tasaista pallottelua, jossa ei pahemmin tähtihetkiä nähtu. LTU rakensi välillä näyttävästi, mutta usein vastustaja sai meidät neppailemaan rankkarialueen ulkopuolella ja vihonviimeinen syöttö oli se, joka meni sitten harakoille.
Kotijoukkueen kannattajat olivat kovasti kritisoineet tuomarityöskentelyä, kun Wilppaan kaksi maalia oli jo hylätty selvinä paitsioina. Niinpä he saivat balsamia haavoille, kun melkoisen kevyesti Wilpas sai rankkarin , kun peliä oli pelaamatta reilu vartti. Yusuf torjui vedon, mutta paluupallolle hän ei mitään mahtanut enää: 1-0.
Loppujakson vaihdot, joilla koetettinn saada lisää tehoja irti Janne Aalto ->Mamadoup Diop(76.) ja Janne Harju->Joni Hyytiä. Peli oli kyllä LTU:n hallinassa edelleen enimmäkseen, mutta viimeinen vaihde saatiin koneesta irti peliin vasta ihan loppuhetkillä. Tasoitus roikkui taas ilmassa ja Mällin illan toinen tolppa oli tosiasia. Viime hetkien kulmissa mm. maalivahti nousi aktiivisesti mukaan ja näytti tosiaan siltä, että pisteestä/pisteistä taisteltiin loppuun asti, mutta aika loppui kesken.

Loppulukemat olivat 1-0 ja pukukopissa käytiin melko kärkevää sanailua siitä, mikä meni tai on mennyt pieleen. Näiden ilmaapuhdistavien keskusteluiden jälkeen meillä on vajaa viikko aikaa olla parhaassa iskussa ensi perjantain kotiottelussa Sovoa vastaan.